Langkah Mudah untuk Menyiapkan Tart Cadbury Cheese 🏴 Anti Gagal
Anda sedang mencari inspirasi Resep Tart Cadbury Cheese 🏴 yang Bisa Manjain Lidah yang unik?, Resep Tart Cadbury Cheese 🏴, Lezat memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya Anda. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara menghidangkan Bagaimana Membuat Tart Cadbury Cheese 🏴, Enak Banget untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Tart Cadbury Cheese 🏴 yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Tart Cadbury Cheese 🏴, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau ingin menyiapkan Tart Cadbury Cheese 🏴 enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar berkaitan dengan Tart Cadbury Cheese 🏴 yang bisa sobat jadikan ide.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Tart Cadbury Cheese 🏴 adalah 216 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat Tart Cadbury Cheese 🏴 yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Tart Cadbury Cheese 🏴 menggunakan 11 bahan dan 9 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.
Baca Juga
Biskut raya! Dapat 4 balang, lepas berbuka anak2 terus abiskan sebalang. Terus Uchu seletep dan sorok..semoga berjumpa lagi ye tart. Harap-harap Uchu tak lupa sorok kat mane..🤣🤣 Founder Cadbury bernama John Cadbury dan bermula di Birmingham Warwickshire, England pada 1824. #cppassport England 🏴
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Tart Cadbury Cheese 🏴:
- 500 g butter
- 3 sudu besar susu pekat
- 3 sudu besar gula halus
- 2 sudu besar minyak sapi
- 1 biji kuning telur
- Esen vanila
- Pewarna ungu/kuning lemon/etc
- 125 g cream cheese
- 1 sudu besar tepung kastard
- 4 cawan tepung gandum + 2 cawan
- 2 botol Cadbury dairy milk + 20 biji cadbury extra
Cara untuk menyiapkan Tart Cadbury Cheese 🏴
- Kacau sebati gunakan senduk semua bahan kecuali tepung.
- Tambahkan pewarna sehingga mendapat warna yang dikehendaki.
- Masukkan tepung kastard. Sebatikan.
- Masukkan 4 cawan tepung gandum. Kacau rata.
- Tambahkan baki 2 cawan tepung lagi secara sedikit demi sedikit sehingga adunan mula tidak lekat pada dinding bekas/jari. Tak perlu abiskan tepung jika adunan dah elok. (Pastikan adunan tetap lembut)
- Terap adunan menggunakan acuan tart/semperit. Letakkan coklat cadbury. Kemudian lipat adunan dengan kemas. Potong lebihan adunan. Simpan dalam peti sejuk 15 minit.
- Panaskan oven pada suhu 160c. Bakar selama 20 minit. (Uchu;150c,25 minit) Suhu bergantung pada oven masing2.
- Sejukkan biskut atas redai barulah disimpan dalam balang.
- Resepi biskut cadbury cheese:
Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Tart Cadbury Cheese 🏴 yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!