Resep Biskut Permata Anti Gagal
Lagi mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Permata, Lezat yang unik?, Resep Biskut Permata Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan membagikan tutorial cara menyajikan Resep Biskut Permata Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Permata yang enak selayaknya mempunyai aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Permata, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Biskut Permata enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi sajian spesial. Next adalah gambar mengenai Biskut Permata yang dapat Anda jadikan ide.
Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Biskut Permata yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Permata menggunakan 11 jenis bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.
Menu baru dalam list biskut raya nanti🤣kalau beli rasanya tak kene kat tekak..jadi kene rnd sendiri baru puas hati dan confirm sedap😋tak cukup sebalang kene gandakan resepi ni kalau taknak berebutðŸ¤Biskut ni manisnya just nice je.. Sya guna jem brand Fruttose sebab tak manis tapi kene kisar dulu dengan sedikit gula sebab ade ketulan buah dalam tu..boleh juga guna brand dan flavor yg lain😊
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut Permata:
- 160 g butter lembut
- 95 g gula icing
- 1 biji kuning telur
- 1 sb madu
- 1 sk vanilla
- 245 g tepung gandum
- 20 g tepung jagung
- 1/2 sk baking powder
- Jem:(kisar)
- 130 g jem strawberry (fruttose)
- 1 sb gula kaster
Cara membuat Biskut Permata
- Pukul butter guna whisk sampai pucat. Masukkan gula kacau rata. Masukkan telur, madu dan vanilla. Kacau rata
- Masukkan tepung dan baking powder. Kacau dan uli sebati sampai tak melekat pada tangan. Tutup adunan dengan plastik wrap simpan dalam peti sejuk 25 minit.
- Sukat adunan biskut saiz 1 sk dan bulat kan kemudian penyekkan sikit. Susun pada tray. Lubangkan tengah biskut yg dah dileperkan guna ¼ sk atau boleh je guna jari.
- Kisar jem strawberry bersama 1 sb gula kaster. Masukkan dalam piping bag. Pipe kan jem pada lubang biskut tadi.
- Bakar 150° selama 20-25 minit. Sejukkan atas redai kemudian simpan dalam bekas kedap. Kalau jem masih basah tambah masa lagi masa kalau tak biskut jadi lemau bila disimpan.
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut Permata yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang menarik untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!