'/> Bagaimana Membuat Biskut pelbagai Anti Gagal - Ragam Resepi

Bagaimana Membuat Biskut pelbagai Anti Gagal

Anda sedang mencari inspirasi Bagaimana Membuat Biskut pelbagai, Enak Banget yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut pelbagai Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. masyarakat memang telah terbiasa menggunakan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan sharing panduan cara membuat Bagaimana Membuat Biskut pelbagai Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut pelbagai yang enak selayaknya mempunyai aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut pelbagai, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan Biskut pelbagai enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Berikutnya merupakan gambar seputar Biskut pelbagai yang dapat Anda jadikan contoh.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut pelbagai adalah 3 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut pelbagai diperkirakan sekitar 30 minit.

Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Biskut pelbagai sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa menyiapkan Biskut pelbagai memakai 3 jenis bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut pelbagai:

  1. 125 majrin
  2. 125 susu pekat
  3. 250 tepung jagung / tepung gandum

Langkah-langkah untuk membuat Biskut pelbagai

  1. Ambil susu pekat dan majrin kemudian campur dan kacau sebati
  2. Masukkan bahan yg di campurkan kemudian masuk ke dlm tepung dan Gaul sebati
  3. Dan uli sehingga menjadi doh
  4. Ambil sedikit doh dan bulatkan dan buat lubang di bhg tengah kemudian letakkan di atas dulang pembakar
  5. Bakar pada suhu 150'c Masa 25 minit (sebelum bakar tu blh letak hiasan di tengah atau tknak letak tkpe)

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut pelbagai yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi dalam berjualan makanan. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.