'/> Resep Biskut oat badam rangup Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut oat badam rangup Anti Gagal

Biskut oat badam rangup

Sedang mencari inspirasi Bagaimana Membuat Biskut oat badam rangup, Bikin Ngiler yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut oat badam rangup, Menggugah Selera memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. masyarakat memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan berbagi tutorial cara menyajikan Resep Biskut oat badam rangup Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut oat badam rangup yang enak seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut oat badam rangup, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut oat badam rangup yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan istimewa. Selanjutnya adalah gambar mengenai Biskut oat badam rangup yang dapat sobat jadikan inspirasi.

Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Biskut oat badam rangup yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut oat badam rangup memakai 11 jenis bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

Waktu-waktu macam ni tetiba teringat nak buat biskut,ingat zaman meniaga dulu biskut ni la,yg sy buat utk tambah2kan pendapatan,suami tolong jualkan...tapi sekarang dia terlantar sakit dh setahun lebih,harap dia dapat sembuh seperti dulu...mohon sahabat2 semua doakan suami sy yea...😊 #keepfighting SELAMAT MENCUBA SEMUA

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Biskut oat badam rangup:

  1. biskut oat badam rangup
  2. 250 gm butter
  3. 1 cawan gula perang
  4. 1 1/2 cawan tepung gandum
  5. 1 biji telur
  6. 2 1/2 cawan oat yg telah dikisar
  7. 1 tutup esen vanila
  8. 1 cawan kismis/coklat cip
  9. 1/2 cawan badam flakes
  10. 1 sk cream of tartar/emplex
  11. 1 sk soda bicarbonate

Cara untuk membuat Biskut oat badam rangup

  1. Mix butter dan gula hingga berkrim dan pucat sedikit,tak perlu kembang pun.kalau putar lama sgt nanti biskut xcantik kejadiannya. -Masukkan telur dan esen vanilla. Mix setakat sebati. -Masukkan bahan-bahan kering dan ramas2kan sebati. Jangan uli kerana biskut akan jadi liat dan keras.
  2. Bulat2kan dan leperkan sedikit atau sukat guna sudu sukat 1 sudu kecil. Atas masing2 saiznya ye. -Bakar pada suhu 160c lebih kurang 30min(ni ikut oven sy) atau hingga perang. Atas oven masing2. Guna fungsi kipas jika ada untuk masak yang lebih sekata dan rangup.
  3. Sejukkan atas redai besi. Ini penting untuk biskut yang rangup. -Setelah sejuk simpan dalam bekas kedap udara

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut oat badam rangup yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide untuk berbisnis kuliner. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.