Bagaimana Membuat Biskut M&M Red Velvet Anti Gagal
Sedang mencari ide Langkah Mudah untuk Membuat Biskut M&M Red Velvet yang Enak Banget yang unik?, Resep Biskut M&M Red Velvet yang Enak Banget memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menyiapkan Resep Biskut M&M Red Velvet yang Enak untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut M&M Red Velvet yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut M&M Red Velvet, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau mau menyiapkan Biskut M&M Red Velvet enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan istimewa. Selanjutnya adalah gambar seputar Biskut M&M Red Velvet yang dapat kalian jadikan wawasan.
Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Biskut M&M Red Velvet yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut M&M Red Velvet menggunakan 16 bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.
Selamat Menjamu Selera!😊
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam pembuatan Biskut M&M Red Velvet:
- 100 gm Mentega (Saya guna jenama Anchor Salted Butter)
- 20 gm Lemak sayuran
- 150 gm Gula kastor
- 1 biji Telur
- 1/2 sudu teh Esen vanila
- 50 gm Keju krim
- 20 gm Serbuk Cornflakes
- 20 gm Serbuk Oat
- 5 gm Serbuk coklat (Saya guna Bensdrop)
- 20 gm Tepung jagung
- 200 gm Tepung serbaguna
- 1/4 sudu teh Serbuk pewarna ceri merah (boleh dikurangkan kalau tak nak terlalu merah)
- 20 gm Serbuk susu
- Secubit Garam
- 1/2 sudu teh Cuka
- Secukup rasa Coklat M&M
Langkah-langkah membuat Biskut M&M Red Velvet
- Siapkan loyang biskut yang telah disapu mentega/marjerin
- Adunkan mentega + lemak sayuran + gula kastor + esen vanila sehingga kembang. Kemudian masukkan telur dan pukul hingga sebati.
- Masukkan krim keju + cuka, kacau hingga sebati. Ayak semua bahan kering, tepung serbaguna + soda bikarbonat + garam + tepung jagung + serbuk susu + serbuk coklat + serbuk Cornflakes + serbuk Oat. Kemudian masukkan ke dalam adunan kacau hingga sebati dan tidak melekit
- Bentukkan adunan menjadi bulat kemudian ratakan sedikit, susun di dalam loyang. Ulang sehingga selesai. Letakkan 2 biji coklat M&M di atas adunan.
- Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan terlebih dahulu, bakar biskut dengan suhu 180 celcius untuk lebih kurang 20 minit.
Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut M&M Red Velvet yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!