'/> Resep Biskut Kerang / Biskut Pasir, Sempurna - Ragam Resepi

Resep Biskut Kerang / Biskut Pasir, Sempurna

Biskut Kerang / Biskut Pasir

Lagi mencari ide Resep Biskut Kerang / Biskut Pasir, Lezat Sekali yang unik?, Resep Biskut Kerang / Biskut Pasir yang Lezat memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya Anda. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan berbagi tutorial cara menghidangkan Resep Biskut Kerang / Biskut Pasir yang Enak untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Kerang / Biskut Pasir yang enak seharusnya memiliki aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Kerang / Biskut Pasir, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau mau menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian spesial. Selanjutnya merupakan gambar berkaitan dengan Biskut Kerang / Biskut Pasir yang dapat Anda jadikan wawasan.

Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Biskut Kerang / Biskut Pasir sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir memakai 11 jenis bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

Biskut legend yang digemari ramai... orang sekarang jarangbyang buat biskut ni.. orang dulu-dulu je rajin.. suka dengan rasa biskut ni... sedap dan wangi.. selamat mencuba...

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam pembuatan Biskut Kerang / Biskut Pasir:

  1. Bahan
  2. 1 1/2 cawan majerin
  3. 1 1/4 cawan gula halus
  4. 2 cawan tepung gandum
  5. 2 cawan tepung kastad
  6. 3 cawan tepung jagung
  7. 1 sudu teh serbuk penaik
  8. 4 biji kuning telur
  9. 4 s/b Serbuk koko
  10. 2 s/b Susu pekat manis
  11. 1 s/t Esen vanila

Langkah-langkah untuk membuat Biskut Kerang / Biskut Pasir

  1. Cara-caranya - Pukul mentega/majerin hingga kembang dan masukkan telur satu persatu. Pukul lagi...masukkan esen vanila...
  2. Ayak campuran tepung-tepung & serbuk penaik. Masukkan sedikit demi sedikit ke dalam adunan mentega yang telah kembang.
  3. Bahagi doh kepada 2 bahagi bahagian. (1)plain (2) + serbuk koko jg susu pekat manis...
  4. Bentukkan kedua2 adunan memanjang supaya mudah memasuki kedalam acuan
  5. Cantumkan 2 warna. Masuk ke dalam acuan dan tekan. Potong dengan benang atau dawai besi.
  6. Masak dalam oven suhu 180’C selama 15 minit.

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Kerang / Biskut Pasir yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berjualan makanan. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.