'/> Resep Biskut Marjerin, Bikin Ngiler - Ragam Resepi

Resep Biskut Marjerin, Bikin Ngiler

Biskut Marjerin

Lagi mencari ide Resep Biskut Marjerin Anti Gagal yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Marjerin Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menghidangkan Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Marjerin yang Bikin Ngiler untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Marjerin yang enak harusnya sih punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Marjerin, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan Biskut Marjerin yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan spesial. Berikutnya adalah gambar tentang Biskut Marjerin yang bisa kalian jadikan inspirasi.

Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan Biskut Marjerin sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa menyiapkan Biskut Marjerin menggunakan 5 jenis bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

#goldenapron #minggu23 #saturesipisatupohon Bila tengok biskut ni teringat biskut yang dijual dalam tin di pasaran mahupun di kedai runcit lebih kurang sama je rupanya, tapi biskut yang kita buat ni resipinya ringkas mudah sahaja nak sediakan. Best tau biskut ni rangup malah boleh simpan dalam balang buat stok untuk tetamu datang rumah. Santai-santai petang ada air kopi padu sangat.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut Marjerin:

  1. 220 gm marjerin
  2. 65 gm gula aising
  3. 255 gm tepung gandum
  4. 30 gm tepung beras
  5. 1 sudu kecil esen vanila

Cara untuk menyiapkan Biskut Marjerin

  1. Ayak bersama tepung gandum dan tepung beras, ketepikan.
  2. Satukan marjerin, gula aising dan esen vanila sebatikan sahaja dengan senduk. Tidak perlu mixer atau pukul gebu.
  3. Masukkan tepung sedikit-sedikit hingga jadi doh lembut.
  4. Bungkus dengan plastik simpan di dalam peti ais 30 minit atau 1 jam.
  5. Canaikan doh dan terap dengan acuan kesukaan, saya guna acuan moon cake susun atas loyang.
  6. Pastikan oven sudah dipanaskan. Bakar biskut pada suhu 170 selama 30minit atau hingga masak keperangan.

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut Marjerin yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi ide untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.