'/> Bagaimana Menyiapkan Biskut masam manis jalur gemilang, Bikin Ngiler - Ragam Resepi

Bagaimana Menyiapkan Biskut masam manis jalur gemilang, Bikin Ngiler

Biskut masam manis jalur gemilang

Sedang mencari ide Cara Gampang Membuat Biskut masam manis jalur gemilang yang Lezat Sekali yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut masam manis jalur gemilang yang Bikin Ngiler memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Dipostingan Kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara membuat Cara Gampang Membuat Biskut masam manis jalur gemilang, Enak untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut masam manis jalur gemilang yang enak selayaknya memiliki aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut masam manis jalur gemilang, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau mau menyiapkan Biskut masam manis jalur gemilang yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian spesial. Selanjutnya adalah gambar seputar Biskut masam manis jalur gemilang yang bisa sobat jadikan ide.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut masam manis jalur gemilang adalah 10 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut masam manis jalur gemilang diperkirakan sekitar 2 jam.

Baca Juga

Nah, kali ini kita coba, yuk, siapkan Biskut masam manis jalur gemilang sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut masam manis jalur gemilang memakai 13 jenis bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

#merdeka2020 #goldenapron2020 Biskut hawflakes (masam manis) dihiasi jalur gemilang dan logo hari merdeka 2020,malaysia prihatin Pakej complete dalam satu biskut dapat rasa coklat masam manis, biskut yg berlemak dan jg topingnya yg manis.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut masam manis jalur gemilang:

  1. Bahagian biskut
  2. 125 gm marjerin pelangi
  3. 50 gm gula icing
  4. 50 gm tepung jagung
  5. 1 sudu besar susu tepung
  6. 1 sudu kecil esen vanilla
  7. 1 biji kuning telor
  8. 1 paket coklat masam manis hawflakes dipecah-pecahkan
  9. 175 gm tepung gandum
  10. Bahagian toping
  11. 1 sudu besar meringue powder
  12. 1 cawan gula icing
  13. 2 sudu besar air suam, dimasukkan sedikit2 mengikut keperluan

Langkah-langkah untuk membuat Biskut masam manis jalur gemilang

  1. Masukkan marjerin, gula dan esen vanilla putar sehingga gebu, masukkan kuning telor, gaul lagi, masukkan tepung jagung dan susu tepung, taburkan coklat hawflakes dan masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit sehingga doh tidak melekat ditangan.
  2. Canai doh dan terap mengikut acuan yg disukai. Kemudian bakar didalam oven selama 30 minit pada suhu 180 ° atau sehingga di bawah biskut kering dan keperang perangan
  3. Sejukkan dulu biskutnya
  4. Untuk toping nya. Masukkan meringue powder dan gula icing tambah air suam dan putar menggunakan mixer sehingga gebu dan kental. Bahagikan dan warnakan mengikut suka
  5. Lukis dan warna diatas biskut yg sudah siap dimasak. Selepas siap melukis, masak semula biskut didalam oven pada api paling perlahan suhu kurang dari 60 °selama 10 - 15 minit sehingga topingnya kering

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut masam manis jalur gemilang yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.