'/> Resep Biskut Y Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Y Anti Gagal

Biskut Y

Anda sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Y, Lezat Sekali yang unik?, Resep Biskut Y, Bisa Manjain Lidah memang waktu ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. masyarakat memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan sharing tutorial cara membuat Resep Biskut Y yang Menggugah Selera untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Y yang enak seharusnya punya aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Y, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Y enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian spesial. Berikutnya merupakan gambar berkaitan dengan Biskut Y yang dapat kalian jadikan contoh.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut Y sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa membuat Biskut Y menggunakan 3 jenis bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

The legend is back.. Memang betul-betul lejen biskut ni. Seingat saya zaman awal remaja dulu sentiasa menjadi hidangan hari raya. Dah lama tak buat sebab saya tak de acuan Y tu. Nak pinjam mak punya rupa-rupanya acuan tu dah dibawa adik berhijrah ke KL 🤭. Last-last beli la juga acuan 5 dozen. Biskut ni resepi dia simple ja & nak buat pun senang sangat. Tapi bila makan memang susah nak berenti. Sebijik-sebijik masuk dalam mulut. Sedar-sedar dah tinggal separuh balang 😂.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut Y:

  1. 250 gm butter
  2. 4 cawan tepung gandum
  3. 1 cawan gula pasir

Cara membuat Biskut Y

  1. Campurkan kesemua bahan dalam satu bekas. Kemudian gaul sampai jadi macam serbuk roti.
  2. Dah jadi macam serbuk roti isi dalam acuan sambil tekan supaya padat.
  3. Susun acuan dalam loyang kemudian bakar 170c selama 20-30 minit, bergantung kepada suhu oven masing-masing.
  4. Bila dah masak, tunggu biskut sejuk sikit barulah keluarkan ia daripada acuan. Sejukkan betul-betul atas redai. Kemudian simpan dalam bekas kedap udara.
  5. Yummy 😋

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Y yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang enak untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.