'/> Resep Biskut Arab Gebu, Lezat Sekali - Ragam Resepi

Resep Biskut Arab Gebu, Lezat Sekali

Biskut Arab Gebu

Sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Arab Gebu Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Arab Gebu, Bisa Manjain Lidah memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menyajikan Bagaimana Menyiapkan Biskut Arab Gebu Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Arab Gebu yang enak seharusnya punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Arab Gebu, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut Arab Gebu yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi sajian istimewa. Berikutnya adalah gambar mengenai Biskut Arab Gebu yang dapat kamu jadikan wawasan.

Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Biskut Arab Gebu sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan Biskut Arab Gebu menggunakan 9 jenis bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

Tak pernah ketinggalan tiap kali raya, biskut arab wajib ada.. ini kali mencuba dan cooksnap resipi biskut arab ya habibi dari sis Nor Zahida Aini😁 bila ada perkataan ya habibi tu terus terbayang ada yang tengah menari-nari bergoyang pinggul ala hindustan tu😆 Kenapa I is suka?... Sebab ada salut susu & guna minyak sapi tu yang berkenan dan suka sangat. Wangi harum aje bau biskutnya tau... bila bakar ni dalam oven sampai satu taman berbau😅 penangan biskut arab ya habibi yg maulana siapa makan teringat ingat ana😆 tak gitewww.. jom cek resipi ringkas sangat ni.. #cppassport

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Biskut Arab Gebu:

  1. Bahan untuk doh :
  2. 1 tin minyak sapi kecil (125gm)
  3. 300 gm tepung gandum
  4. Bahan untuk salutan :
  5. 1/2 cawan gula aising
  6. 1/4 cawan susu tepung (tak kisah brand ikut citarasa)
  7. Kacang/badam - jika suka boleh letak sebagai inti, tak letak pun tak apa
  8. Hiasan :
  9. Cherry merah - optional (jika suka) hias letak pada biskut

Langkah-langkah membuat Biskut Arab Gebu

  1. Letak tepung gandum sedikit-sedikit dengan minyak sapi diadun hingga menjadi doh lembut.
  2. Ambil doh sebesar ibu jari atau ikut saiz yang dikehendaki, gentel jadi bulat. Jika suka letaklah kacang/badam sebagai inti dan gentel bulat susun atas dulang.
  3. Panaskan oven, bakar suhu 170 selama 15-20 minit atau hingga masak bergantung oven masing-masing.
  4. Satukan gula aising dan susu tepung, ambil biskut yang telah disejukkan terlebih dahulu tadi salut rata. Sedia dinikmati.

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Arab Gebu yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.