'/> Resep Biskut Kerang / Biskut Pasir Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Kerang / Biskut Pasir Anti Gagal

Biskut Kerang / Biskut Pasir

Sedang mencari inspirasi Resep Biskut Kerang / Biskut Pasir Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Kerang / Biskut Pasir, Enak Banget memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menyajikan Bagaimana Menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Kerang / Biskut Pasir yang enak harusnya sih punya aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Kerang / Biskut Pasir, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan istimewa. Seterusnya merupakan gambar mengenai Biskut Kerang / Biskut Pasir yang dapat kamu jadikan inspirasi.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat Biskut Kerang / Biskut Pasir yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir memakai 11 bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

Biskut legend yang digemari ramai... orang sekarang jarangbyang buat biskut ni.. orang dulu-dulu je rajin.. suka dengan rasa biskut ni... sedap dan wangi.. selamat mencuba...

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir:

  1. Bahan
  2. 1 1/2 cawan majerin
  3. 1 1/4 cawan gula halus
  4. 2 cawan tepung gandum
  5. 2 cawan tepung kastad
  6. 3 cawan tepung jagung
  7. 1 sudu teh serbuk penaik
  8. 4 biji kuning telur
  9. 4 s/b Serbuk koko
  10. 2 s/b Susu pekat manis
  11. 1 s/t Esen vanila

Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir

  1. Cara-caranya - Pukul mentega/majerin hingga kembang dan masukkan telur satu persatu. Pukul lagi...masukkan esen vanila...
  2. Ayak campuran tepung-tepung & serbuk penaik. Masukkan sedikit demi sedikit ke dalam adunan mentega yang telah kembang.
  3. Bahagi doh kepada 2 bahagi bahagian. (1)plain (2) + serbuk koko jg susu pekat manis...
  4. Bentukkan kedua2 adunan memanjang supaya mudah memasuki kedalam acuan
  5. Cantumkan 2 warna. Masuk ke dalam acuan dan tekan. Potong dengan benang atau dawai besi.
  6. Masak dalam oven suhu 180’C selama 15 minit.

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.