'/> Resep Biskut Cornflakes Crunchy (America) Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Cornflakes Crunchy (America) Anti Gagal

Biskut Cornflakes Crunchy (America)

Lagi mencari ide Bagaimana Membuat Biskut Cornflakes Crunchy (America) Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang Lezat Sekali memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa menggunakan internet di HP untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi panduan cara memasak Resep Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang Lezat Sekali untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang enak seharusnya mempunyai aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Cornflakes Crunchy (America), pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America) enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan istimewa. Selanjutnya merupakan gambar seputar Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang bisa Anda jadikan inspirasi.

Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan Biskut Cornflakes Crunchy (America) sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy (America) memakai 7 bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

#cppassport Tahun ini tak banyak buat biskut raya,k ha tumpu hanya pada biskut yang digemari ramai.Itupun pilih biskut yang mudah dibuat sahaja untuk dimakan sendiri juga untuk diposkan buat yang tak dapat balik berhari raya bersama. Biskut Cornflakes Crunchy ini ringan dan rangup.Resepi menggunakan resepi asal dari kelas memasak zaman sekolah menengah lagi,menggunakan marjerin Planta.Boleh sahaja ditukar kepada butter.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut Cornflakes Crunchy (America):

  1. 300 gram Planta @ butter (Anchor Unsalted)
  2. 160 gram gula kastor @ gula perang (Brown Sugar CSR)
  3. 2 biji telur
  4. 1 camt esen vanila @ esen pandan (Star Brand)
  5. 190 gram tepung gandum
  6. 230 gram tepung jagung (Brown & Polson)
  7. 280 gram Kellog's Cornflakes

Cara membuat Biskut Cornflakes Crunchy (America)

  1. Putar Planta Marjerin @ butter bersama gula,telur dan esen vanila hingga sebati.
  2. Ayak tepung jagung sedikit demi sedikit ke dalam adunan tadi sambil dikaup dan balikkan.
  3. Ayak tepung gandum sedikit demi sedikit sambil dikaup balikkan adunan hingga bercampur-rata dan menjadi adunan lembut dan licin.
  4. Masukkan kellogg's cornflakes,ramas-ramaskan sedikit.Gaul dengan spatula.
  5. Jemput sedikit adunan,nipiskan menggunakan jari,letakkan di atas dulang pembakar.Adunan perlu nipis supaya masak sekata dan rangup.Jarakkan sedikit kedudukan biskutnya.
  6. Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 170 C selama 20 - 22 minit @ sehingga garing/keperangan (bergantung kepada jenis oven).Siap.

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut Cornflakes Crunchy (America) yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.