Cara Gampang Menyiapkan BISKUT SNOW COKLAT (Maraton Ramadhan) yang Lezat

Sedang mencari inspirasi Resep BISKUT SNOW COKLAT (Maraton Ramadhan), Sempurna yang unik?, Resep BISKUT SNOW COKLAT (Maraton Ramadhan) Anti Gagal memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya Anda. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan sharing tutorial cara menyajikan Resep BISKUT SNOW COKLAT (Maraton Ramadhan) Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal BISKUT SNOW COKLAT (Maraton Ramadhan) yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari BISKUT SNOW COKLAT (Maraton Ramadhan), pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau ingin menyiapkan BISKUT SNOW COKLAT (Maraton Ramadhan) yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi sajian spesial. Seterusnya merupakan gambar seputar BISKUT SNOW COKLAT (Maraton Ramadhan) yang dapat sobat jadikan inspirasi.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat BISKUT SNOW COKLAT (Maraton Ramadhan) adalah 50 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat BISKUT SNOW COKLAT (Maraton Ramadhan) yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan BISKUT SNOW COKLAT (Maraton Ramadhan) menggunakan 13 jenis bahan dan 4 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.
Biskut raya dengan salutan coklat dn kelapanya ..memang sedap
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan BISKUT SNOW COKLAT (Maraton Ramadhan):
- 1 ketul butter
- 2 biji kuning telur
- 1 cwn gula aising
- 200 gm tepung gandum
- 3 sdm tepung jagung
- 2 sdm tepung kastard
- 2 sdm serbuk badam
- 200 gm kelapa kering
- 500 gm cooking coklat
- 1 sdk vanila
- 1/2 sdk soda bikarbonate
- 1/2 sdk baking powder
- Secubit garam
Cara untuk membuat BISKUT SNOW COKLAT (Maraton Ramadhan)
- Mixer gula, butter dn telur mix sampai sebati tak perlu kembang..lepas tu masukkn garam, baking powder, soda dn vannila mix sebati..
- Masukkn serbuk badam kacau guna spatula kacau rata.. Da sebati masukkn tepung kastard, tepung jagung dn tepung gandum yg telah diayak tdi kacau rata..
- Setelah doh da tak melekat bole la di bentuk dgn acuan kegemaran masing2 dan susun dlm dulang pembakar..setelah siap semua bakar selama 20 hingga 25 minit dgn kepanasan oven 150°.
- Setelah semuanya da siap di bakar, rehat kn sebentar..cairkn cooking coklat mengunakn double boiler. Setelah coklat da cair celupkn biskut satu persatu dn di uli keatas kelapa kering tunggu sampai betul2 keras atau simpan dlm chill sehingga keras..da siap bole la di simpan dlm balang kedap udara...Teman2 boleh lah mencuba resepi saya ini kn hari raya tak lama lagi..🤗🤗😊
Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan BISKUT SNOW COKLAT (Maraton Ramadhan) yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!