'/> Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond Anti Gagal

Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond

Lagi mencari ide Bagaimana Membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, Bikin Ngiler yang unik?, Resep Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Enak memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya Anda. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa menggunakan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara memasak Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang Lezat untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang enak selayaknya mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar tentang Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang dapat sobat jadikan inspirasi.

Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond sendiri di rumah. Tetap berbahan sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond menggunakan 18 jenis bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.

#1post1hope

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond:

  1. Bahan A
  2. 250 g butter / marjerin
  3. 1/2 cawan gula perang halus
  4. 1 penutup esen vanila
  5. 2 sudu besar madu
  6. 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
  7. Bahan B
  8. 1 sudu besar tepung beras
  9. 1 sudu kecil baking powder
  10. 1 sudu besar tepung jagung
  11. 1 1/2 cawan tepung gandum
  12. Bahan D
  13. 2 sudu besar susu tepung
  14. C Bahan
  15. Bahan E
  16. 1/2 cawan nestum
  17. 1/2 cawan cip coklat
  18. 1/2 cawan almond nips / strip

Cara untuk membuat Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond

  1. CARA-CARA GAUL BAHAN Mula-mula gaul rata bahan A. Nak senang saya gunakan whisk, kalau tak ada guna senduk biasa pun boleh. Lepas tu masukkan bahan B, kacau lagi bagi rata.Masukan bahan C pula sedikit demi sedikit dan kacau rata. Settled, masukkan bahan D, gaul rata lagi. Last sekali masukkan bahan E, gaul lagi bagi rata.
  2. 2. SIMPAN 30 MINIT DALAM PETI SEJUK Bila dah masukkan semua bahan, pastikan adunan elok tak berderai. Kalau adunan agak berderai tambah butter / majerin sikit sikit hingga adunan bersatu. Kemudian Simpankan dalam peti sejuk selama 30 minit.
  3. 3. SEDIA UNTUK DIBAKAR Ambil adunan sejemput sejemput atau guna sudu. Susun atas dulang pembakar. Panaskan oven 10 minit suhu 160. Bakar adunan selama 30-35 minit ikut oven masing masing. Kalau nak bakar biskut ni kena guna api slow ye.
  4. 4. SIAP Jangan risau kalau biskut ni masa panas dia agak lembut. Tunggu bila dah sejuk nanti baru keras elok. Fuh, bila gigit terasa rangup sangat!

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut nestum ranggup dengan madu, cip coklat & almond yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.