Resep Puding coklat biskut Marie, Menggugah Selera

Sedang mencari ide Cara Gampang Membuat Puding coklat biskut Marie Anti Gagal yang unik?, Resep Puding coklat biskut Marie Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan membagikan panduan cara memasak Resep Puding coklat biskut Marie, Lezat Sekali untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Puding coklat biskut Marie yang enak harusnya sih memiliki aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Puding coklat biskut Marie, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Puding coklat biskut Marie enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian istimewa. Next merupakan gambar tentang Puding coklat biskut Marie yang dapat Anda jadikan contoh.
Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Puding coklat biskut Marie yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Puding coklat biskut Marie menggunakan 10 bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.
#goldenapron #mingguke20 #saturesepisatupohon Ini bukan kek batik tapi puding biskut marie, rasa macam kek batik cuma tekstur puding. Nampak pun dah tau rasa dia yg sedap, lepas tu di makan sejuk².. Rasa lemak² dgn biskut marie.. 😋😋
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Puding coklat biskut Marie:
- 200 g biskut marie
- 10 g agar serbuk
- 2 1/2 cwn air
- 1 cwn susu cair
- 1/2 cwn susu pekat
- 1/2 cwn tepung kastard
- 1 bj telur
- 3 sb butter
- 6 sb serbuk koko
- 8 sb milo
Cara untuk menyiapkan Puding coklat biskut Marie
- Blend susu cair, telur, susu pekat dan tepung kastard hingga sebati.ketepikan
- Bancuh serbuk koko dan Milo bersama 1/2 cwn air panas, ketepikan. masak serbuk agar2 bersama 2 cwn air sehingga larut.tutup api
- Kemudian masukkan bahan2 yg di blend, ke dlm periuk agar tadi, masukkan bancuhan serbuk milo, butter kacau sehingga pekat dan adunan meletup2 menggunakan api kecil. Tutup api
- Garis loyang dgn minyak dan lapik plastik.spya senang nak keluarkan puding nnt(sya tak lapik plastik terlupa) tuang adunan puding nipis sja, susun biskut marie, kemudian tuang lagi adunan puding, ulang sampai adunan puding habis. Sejukkan baru potong.
- Note: * resepi ini kurang manis, sya tak letak gula langsung,kalau suka manis boleh tambah susu pekat ataupun gula. * Adunan puding ini cepat mengeras, kalau ia mengeras panaskan kembali dgn api perlahan, nnt adunan akan lembik kembali
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Puding coklat biskut Marie yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!