'/> Bagaimana Membuat Biskut Permata, Lezat - Ragam Resepi

Bagaimana Membuat Biskut Permata, Lezat

Biskut Permata

Lagi mencari ide Bagaimana Membuat Biskut Permata Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Permata Anti Gagal memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. masyarakat memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Dipostingan Kali ini saya akan sharing tutorial cara menyajikan Bagaimana Menyiapkan Biskut Permata yang Enak Banget untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Permata yang enak selayaknya memiliki aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Permata, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Permata yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian istimewa. Berikutnya merupakan gambar tentang Biskut Permata yang dapat Anda jadikan ide.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Permata yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Permata memakai 11 jenis bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Menu baru dalam list biskut raya nanti🤣kalau beli rasanya tak kene kat tekak..jadi kene rnd sendiri baru puas hati dan confirm sedap😋tak cukup sebalang kene gandakan resepi ni kalau taknak berebut🤭Biskut ni manisnya just nice je.. Sya guna jem brand Fruttose sebab tak manis tapi kene kisar dulu dengan sedikit gula sebab ade ketulan buah dalam tu..boleh juga guna brand dan flavor yg lain😊

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut Permata:

  1. 160 g butter lembut
  2. 95 g gula icing
  3. 1 biji kuning telur
  4. 1 sb madu
  5. 1 sk vanilla
  6. 245 g tepung gandum
  7. 20 g tepung jagung
  8. 1/2 sk baking powder
  9. Jem:(kisar)
  10. 130 g jem strawberry (fruttose)
  11. 1 sb gula kaster

Cara membuat Biskut Permata

  1. Pukul butter guna whisk sampai pucat. Masukkan gula kacau rata. Masukkan telur, madu dan vanilla. Kacau rata
  2. Masukkan tepung dan baking powder. Kacau dan uli sebati sampai tak melekat pada tangan. Tutup adunan dengan plastik wrap simpan dalam peti sejuk 25 minit.
  3. Sukat adunan biskut saiz 1 sk dan bulat kan kemudian penyekkan sikit. Susun pada tray. Lubangkan tengah biskut yg dah dileperkan guna ¼ sk atau boleh je guna jari.
  4. Kisar jem strawberry bersama 1 sb gula kaster. Masukkan dalam piping bag. Pipe kan jem pada lubang biskut tadi.
  5. Bakar 150° selama 20-25 minit. Sejukkan atas redai kemudian simpan dalam bekas kedap. Kalau jem masih basah tambah masa lagi masa kalau tak biskut jadi lemau bila disimpan.

Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Permata yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.