Cara Gampang Membuat Biskut Kelapa Legend, Bikin Ngiler

Anda sedang mencari ide Resep Biskut Kelapa Legend yang Sempurna yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Kelapa Legend yang Bikin Ngiler memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan membagikan panduan cara menyiapkan Resep Biskut Kelapa Legend Anti Gagal untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Kelapa Legend yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Kelapa Legend, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Kelapa Legend yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian istimewa. Selanjutnya adalah gambar tentang Biskut Kelapa Legend yang dapat Anda jadikan inspirasi.
Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Kelapa Legend yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Kelapa Legend memakai 7 jenis bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.
Biskut ni ada kenangan tersendiri.. masa kecik-kecik dulu suka sangat makan biskut ni.. bila dapat buat sendiri suka beno rasanya.. hihihi.. sedap
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut Kelapa Legend:
- Bahan
- 170 gm roti kok yg dah dihancurkan jd serbuk
- 120 gm gula halus
- 50 gm tepung jagung
- 1/4 cwn air
- 1 sudu teh garam halus atau ikut rasa masin yg korang nak
- 200 gm kelapa yg putih (sangai sikit sampai perang)
Cara membuat Biskut Kelapa Legend
- Klau guna kelapa kering letak air tapi klau guna kelapa parut segar tak yah letak air abaikan je ye
- Part ni cuma nak bagi adunan lekat je kalau kurang tambah lagi air tapi jangan banyak2 kang ke dinding.. hehehe... agak2 bole kepal lekat ok la sebab nanti nak terap tak berderai)
- Cara senang je satukan semua sebati agak2 bole tekap x lerai ok la tu pastu cetaklah ikut suka Korang....siap cetak bakar dlm 20minit cmtu ikut oven korang la suhu mcm korang bakar biskut tu.....siap
- **untuk yang ni kelapa parut aznie sangaikan skit sampai perang.. jangan terlebih sangai pulak ya..cukup nampak ia kuning2 skit.. memang wangi... masa gaul semua bahan aznie spray skit air..agak2 bagi lembab skit je..macam adunan kome tengok orang jual putu piring tu.. n bila terap xberderai.. air jangan sebab nnt baling dinding biskut xpecah dinding yg retak.... hihihi...
Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut Kelapa Legend yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!