Resep Biskut Marjerin, Enak Banget

Sedang mencari inspirasi Resep Biskut Marjerin yang Sempurna yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Marjerin Anti Gagal memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan berbagi tutorial cara memasak Resep Biskut Marjerin yang Lezat untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Marjerin yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Marjerin, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan Biskut Marjerin yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan istimewa. Next adalah gambar berkaitan dengan Biskut Marjerin yang bisa kamu jadikan inspirasi.
Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan Biskut Marjerin sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat membuat Biskut Marjerin menggunakan 5 bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.
#goldenapron #minggu23 #saturesipisatupohon Bila tengok biskut ni teringat biskut yang dijual dalam tin di pasaran mahupun di kedai runcit lebih kurang sama je rupanya, tapi biskut yang kita buat ni resipinya ringkas mudah sahaja nak sediakan. Best tau biskut ni rangup malah boleh simpan dalam balang buat stok untuk tetamu datang rumah. Santai-santai petang ada air kopi padu sangat.
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Biskut Marjerin:
- 220 gm marjerin
- 65 gm gula aising
- 255 gm tepung gandum
- 30 gm tepung beras
- 1 sudu kecil esen vanila
Cara membuat Biskut Marjerin
- Ayak bersama tepung gandum dan tepung beras, ketepikan.
- Satukan marjerin, gula aising dan esen vanila sebatikan sahaja dengan senduk. Tidak perlu mixer atau pukul gebu.
- Masukkan tepung sedikit-sedikit hingga jadi doh lembut.
- Bungkus dengan plastik simpan di dalam peti ais 30 minit atau 1 jam.
- Canaikan doh dan terap dengan acuan kesukaan, saya guna acuan moon cake susun atas loyang.
- Pastikan oven sudah dipanaskan. Bakar biskut pada suhu 170 selama 30minit atau hingga masak keperangan.
Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Marjerin yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi dalam berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!