Bagaimana Menyiapkan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! Anti Gagal

Lagi mencari ide Bagaimana Menyiapkan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! Anti Gagal yang unik?, Cara Gampang Membuat Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang Bisa Manjain Lidah memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan sharing tutorial cara memasak Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!, Bisa Manjain Lidah untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang enak seharusnya memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian istimewa. Selanjutnya adalah gambar tentang Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang bisa Anda jadikan ide.
Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! memakai 4 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.
Updated : Sila lihat saya up resepi terbaru utk cookies ini dengan cara dan bahan yang lebih senang dan sesuai.. Biskut ini sangat sesuai untuk bayi berusia 7 bulan keatas. Ianya resepi tanpa gula dan garam tetapi sangat sedap dan cair dimulut untuk 'snack-time' si comel. Ikuti langkah dibawah, pasti menjadi. Note: Jangan skip step untuk hasil yang baik.
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!:
- 1 buku butter unsalted anchor
- 1/4 cawan kurma khalas (boleh cari di kedai kurma arab)
- 2 1/2 cawan tepung jagung(atau lebih)
- 1/2 sudu kecil baking powder(boleh skip)
Cara untuk menyiapkan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi!
- Panaskan oven 140°
- Kisar kering kurma bersama 1/4 butter. Ini mengelakkan daripada kurma berketul dan keras.Kurma jangan sesekali kukus. Air pada kurma yang dikukus buatkan biskut jadi keras dan liat
- Pukul butter sehingga gebu dan putih
- Tambahkan kurma tadi dan pukul sebati
- Masukkan sedikit demi sedikit tepung jagung sehingga. Tekstur adunan haruslah sedikit keras. Jangan risau kerana apabila dibakar, tekstur tetap cair dimulut
- Bentukkan ikut citarasa anda.
- Sapukan mentega pada loyang dan bakar pada suhu 140° selama 15 minit atau sedikit perang. Jangan biarkan biskut terlalu lama kerana akan keras. Sentiasa pantau selepas 15minit di oven.
Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Kurma Bayi yang Cair Dimulut - gerenti jadi! yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!