Bagaimana Membuat Biskut Sarang Semut Cheese!, Lezat
Anda sedang mencari inspirasi Resep Biskut Sarang Semut Cheese! Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Sarang Semut Cheese!, Enak memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. Dipostingan Kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara menyajikan Resep Biskut Sarang Semut Cheese! yang Menggugah Selera untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Sarang Semut Cheese! yang enak seharusnya punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Sarang Semut Cheese!, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese! yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan spesial. Berikutnya merupakan gambar tentang Biskut Sarang Semut Cheese! yang bisa kamu jadikan wawasan.
Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan Biskut Sarang Semut Cheese! sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese! menggunakan 14 bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.
#goldenapron2020 #minggu7 Sesiapa yang tak pernah buat kuih Raya tu, dan baru nak cuba buat, apa kata cuba resepi saya ni, in shaa allah menjadi, sebab saya sertakan sukatan yang betul, kuih pula mudah,bahan-bahan pun ringkas saja, paling best biskut ni sangat sedap nak buat pun mudah,tapi saya modenkan sikit biskut ni, saya tambah cream cheese dalam adunan, jom intai Biskut Raya saya🤩🙈
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese!:
- 250 gm Mentega
- 100 gm gula halus
- 250 gm tepung gandum
- 100 gm tepung kastard
- 100 gm tepung jagung
- 2 sudu makan Susu tepung (apa-apa jenama pun bole)
- 1 biji kuning telur
- 1 sudu teh esen vanilla
- 1/2 sudu teh pewarna kuning
- 2 sudu makan cream cheese (tak letak pun bole)
- Bahan hiasan
- Coklat manik (choclate Rice)
- Mangkuk kertas (paper cup)
- Manik gula warna warni
Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Sarang Semut Cheese!
- Satukan butter,gula,kuning telur, esen vanilla dan pewarna kuning, dan cream cheese pukul hingga sebati.
- Masukkan tepung dan susu gaul rata,kemudian balut dengan aluminium foil atau plastik, sejukkan dalam peti sejuk selama 1 jam.
- Keluarkan adunan dari peti sejuk, kemudian parut, masukkan dalam cawan kertas saiz kecil, kemudian tabur manik gula bewarna warni.
- Bakar pada suhu 180° selama 20 minit, oven saya 40L saiz bezar, so saya bakar pada suhu 150° selama 20minit, bila biskut sudah masak, sejukkan terlebih dahulu baru masukkan dalam balang, siap👍😋
Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut Sarang Semut Cheese! yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!