'/> Resep Puding Biskut, Lezat - Ragam Resepi

Resep Puding Biskut, Lezat

Puding Biskut

Anda sedang mencari inspirasi Resep Puding Biskut Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat Puding Biskut yang Enak Banget memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. orang-orang memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan contoh. nah kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menyajikan Bagaimana Menyiapkan Puding Biskut, Bisa Manjain Lidah untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Puding Biskut yang enak selayaknya punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Puding Biskut, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan Puding Biskut enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Next adalah gambar mengenai Puding Biskut yang bisa sobat jadikan contoh.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Puding Biskut yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Puding Biskut memakai 12 bahan dan 8 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

#goldenapron2020 #cookpadmalysia Puding cukup mudah dibuat tapi sedap rasanya,sedang-sedang sahaja manisnya. Sedap dimakan selepas disejukkan dalam peti ais.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam menyiapkan Puding Biskut:

  1. A:
  2. 2 bungkus biskut kraker coklat Munchy
  3. B:
  4. 1 gelas tepung jagung
  5. 1 tin krimer sejat cair Saji
  6. 1/2 gelas gula kastor
  7. 50 gram butter (Anchor Salted)
  8. 4 gelas air (guna gelas yang sama untuk sukat adunan)
  9. 1 helai daun pandan disimpul
  10. 1 camca teh esen vanila
  11. C:
  12. 1/2 gelas serbuk Milo

Langkah-langkah untuk menyiapkan Puding Biskut

  1. Keluarkan biskut dari bungkusan plastiknya,letak di dalam pinggan,ketepikan.
  2. Basahkan acuan loyang 4 segi dengan sedikit air.Susun 1 lapisan biskut dengan teratur,ketepikan.
  3. Campur semua bahan B dalam periuk non stick- tepung jagung,susu sejat,gula kastor,butter,daun pandan,air dan esen vanila.Kacau hingga larut.
  4. Nyalakan api,kacau tanpa henti hingga adunan berkilat dan meletup-letup.Tutup api.
  5. Tuangkan sedikit adunan ke atas lapisan biskut.Ratakan.
  6. Ulang proses yang sama 3 x.Abaikan jika lapisan atas sedikit berketul sebab adunan mulai mengeras.Ratakan sahaja adunan di bahagian atasnya.
  7. Tabur serbuk Milo hingga rata di lapisan atas.Sejukkan sebelum dimasukkan ke dalam peti ais.
  8. Biarkan di dalam peti ais sehingga betul-betul sejuk @ seelok-eloknya dibiarkan semalaman.Lagi sejuk lagi sedap.Keluarkan,potong menggunakan pisau yang tajam,hidangkan...

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Puding Biskut yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.