Resep Biskut badam cip coklat yang Lezat Sekali

Sedang mencari inspirasi Resep Biskut badam cip coklat Anti Gagal yang unik?, Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut badam cip coklat, Bisa Manjain Lidah memang waktu ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. orang-orang memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan sharing panduan cara memasak Resep Biskut badam cip coklat, Menggugah Selera untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut badam cip coklat yang enak selayaknya punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut badam cip coklat, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Biskut badam cip coklat enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan istimewa. Next merupakan gambar mengenai Biskut badam cip coklat yang bisa sobat jadikan inspirasi.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut badam cip coklat adalah 150 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan Biskut badam cip coklat sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan Biskut badam cip coklat menggunakan 14 bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.
Biskut yang Ira akan buat tiap tahun semestinya biskut badam coklat cip. Kenapa ye? Mestilah sebab mudah nak buat. Campak-campak je bahannya. Tak perlu guna mixer, guna senduk je. Awak semua kena cuba buat biskut ni. Sedap hingga menjilat balang hehehe. #phopxcookpad2020 #goldenapron2020
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut badam cip coklat:
- Bahan A
- 250 g butter
- 1 1/4 cawan gula perang
- 1 sudu kecil esen vanila
- 1 biji telur
- Bahan B
- 2 1/2 cawan tepung gandum
- 1/2 cawan tepung jagung
- 1 sudu kecil baking powder
- 1 sudu kecil soda bikarbonat
- 6 sudu besar minyak masak
- C Bahan
- 2 cawan coklat cip
- 1 cawan badam cincang dadu
Langkah-langkah untuk membuat Biskut badam cip coklat
- Gaul semua bahan A dalam satu bekas. Gaul guna senduk je.
- Kemudian masukkan bahan B. Gaul sampai sebati ok.
- Dah sebati, masukkan pulak bahan C. Kemudian rehatkan kejap dalam petiais belah bawah. Dalam 15-30 minit
- Sudukan adunan dalam dulang pembakar. Panaskan ketuhar selama 5 minit, suhu 170°c.
- Bakar selama 20 minit.
- TINGGHHH! Ok, dah masak. Angkat dan letak atas redai. Sejukkan. Kalau lepas sejuk tu dia masih lembut maksudnya biskut belum masak. Sila bakar semula selama 5 minit ye.
- Ok tunjuk lagi. LAST. hehehe
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut badam cip coklat yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!