'/> Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ Anti Gagal - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ Anti Gagal

Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦

Sedang mencari ide Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦, Bisa Manjain Lidah yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya Anda. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara memasak Resep Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦, Sempurna untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ yang enak selayaknya punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian spesial. Seterusnya adalah gambar tentang Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ yang bisa kamu jadikan ide.

Nah, kali ini kita coba, yuk, siapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa menyiapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ memakai 9 jenis bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.

#TakLebih6Bahan #ResepiMudah Resepi asal Cikgu Azlina Ina, tetapi Uchu buat beza sikit dengan mencampurkan tepung ubi kayu. Dapnyer cair dalam mulut.. #cppassport Arab Saudi

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦:

  1. 1/2 cawan minyak sapi
  2. 1 sudu besar gula halus
  3. 1/2 cawan susu tepung
  4. 1 1/2 cawan tepung ubi kayu
  5. 1/2 cawan tepung gandum cap Ros (digunakan secukupnya sahaja)
  6. Nota: resepi asal menggunakan 1 1/4 + 1/4 tepung gandum sahaja tanpa tepung ubi
  7. Bahan salut
  8. 1/2 cawan gula ising
  9. 1/4 cawan susu tepung (uchu guna 1/2 cawan)

Langkah-langkah membuat Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦

  1. Kacau rata minyak sapi bersama gula ising dan susu tepung sehingga berkrim.
  2. Ayakkan tepung ubi kayu ke dalam adunan. Kacau sebati. Kemudian tambahkan 1/2 cawan tepung gandum lagi sedikit demi sedikit sehingga adunan tidak melekat di jari dan boleh digentel. Nota: Tepung gandum digunakan mungkin kurang atau lebih sehingga adunan boleh digentel.
  3. Gentel adunan bulat2 dan susun dalam loyang beralas baking paper tanpa paper cup.
  4. Panaskan oven pada suhu 165c. Bakar biskut selama 12-15 minit atau sehingga bahagian bawah biskut kekuningan. Walaubagaimanapun, suhu bergantung pada oven masing2.
  5. Campur rata bahan salut. Golekkan biskut ke dalam bahan penyalut. Masukkan biskut dalam cawan kertas. Atau Bakar dalam mangkuk kertas, kemudian dusting/ayak dengan bahan salutan.
  6. Biar biskut betul2 sejuk, simpan dalam balang kedap udara.
  7. Resepi biskut arab klasik (tanpa susu tepung):

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Arab Versi Susu πŸ‡ΈπŸ‡¦ yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.