'/> Resep 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang Lezat Sekali - Ragam Resepi

Resep 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang Lezat Sekali

💚 BISKUT PUTAR VENETIAN

Anda sedang mencari ide Resep 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang Sempurna yang unik?, Bagaimana Membuat 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN, Lezat memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kamu. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi panduan cara memasak Resep 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang Menggugah Selera untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang enak seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan istimewa. Berikutnya merupakan gambar mengenai 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang bisa kalian jadikan contoh.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN adalah 68 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN diperkirakan sekitar 1 jam.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN memakai 6 jenis bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.

Mari cuba sekut comel & sedap mcm butter cookies ni, bahan pun sikit jer, hepi meneraiiii 😉 #biskutvenetian #swirlcookies #biskutraya #raya2021 ➡️ resipi chef Zam

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN:

  1. 1 cawan (250 g) mentega / marjerin
  2. 1/3 cawan (50 g) gula icing
  3. 1 tsp esen vanilla
  4. 1/3 cawan (30 g) tepung beras }
  5. 250 g tepung gandum } diayak bersama
  6. Hiasan : jam strawberry/blueberry/marmalade/Nutella mengikut kesukaan

Cara untuk menyiapkan 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN

  1. Pukul mentega, gula icing dan perisa vanila sehingga berkrim menggunakan pengadun elektrik selama 1-2 minit. (Akak 3-4 min)
  2. Tambahkan tepung beras dan tepung gandum, gaul menggunakan tangan. (Akk guna mixer)
  3. Panaskan ketuhar pada suhu 180°C. (Oven akak 170c - api atas & bawah)
  4. Masukkan doh ke dalam ‘piping bag’ dengan muncung hiasan berbentuk bintang (star nozzle) dan tekan doh kepada bentuk cincin/bulatan di atas dulang pembakar yang telah digriskan. Hiaskan di tengahnya dengan sedikit jam strawberry/blueberry/marmalade/Nutella mengikut kesukaan
  5. Bakar biskut selama 10-12 minit. Sejukkan sebelum disimpan (akak 13 min)
  6. 📝 kome jgn riso tengok masa pipe tu huduh sb nanti masa bakor biskut akan mengembang automatik jadi semenggah sikit ropanya 😂😂😂 hepi meneraiiii 😉

Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan 💚 BISKUT PUTAR VENETIAN yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.