Langkah Mudah untuk Membuat Biskut cornflakes rangup Anti Gagal

Lagi mencari ide Resep Biskut cornflakes rangup, Enak Banget yang unik?, Resep Biskut cornflakes rangup Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menyajikan Resep Biskut cornflakes rangup, Bikin Ngiler untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut cornflakes rangup yang enak selayaknya punya aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut cornflakes rangup, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan Biskut cornflakes rangup yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan spesial. Berikutnya adalah gambar tentang Biskut cornflakes rangup yang bisa sobat jadikan contoh.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut cornflakes rangup adalah 2 balang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut cornflakes rangup diperkirakan sekitar 45 minit.
Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Biskut cornflakes rangup yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut cornflakes rangup menggunakan 8 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.
Biskut cornflakes yg paling sedap sy pernah makan! Mmg my top fav kuih raya. Berkali2 n dah berbalang sy makan sorang je 🤣
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam pembuatan Biskut cornflakes rangup:
- 130 g cornflakes
- 150 g butter
- 80 g icing sugar
- 1 kuning telur
- 1 tsp vanilla
- 40 g tepung jagung
- 110 g tepung gandum
- Chocolate chips
Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut cornflakes rangup
- Hancurkan cornflakes jadi 2 part, 1 kasar (untuk campur dalam adunan), 1 halus (untuk coating). Sy tumbuk pakai batu lesung n direct dalam penapis, senang xde sakit tgn nk ramas cornflakes tu. Ketepikan
- Whisk kan butter n icing sugar bg sekata,
- Masukkan kuning telur + vanilla, whisk lagi
- Masukkan tepung jagung + gandum. Gaul bagi sebati
- Masukkan cornflakes kasar, gaul sebati. Adunan memang akan lembik sikit dan susah nk dibentuk. Chilled kan dalam fridge sekejap sampai adunan tu boleh dibentuk.
- Sy bentukkan biskut ni pakai cookie scoop,so saiz akan sama je. Lepas bentukkan cookies, tempek dalam choc chips bg lekat,dan golekkan dalam cornflakes halus. Bakar 150°c / 28 minit Api atas bawah Fan off (Masa bakar ikut oven masing2 ya,agak2 dah golden brown tu,da masak la tu)
-
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut cornflakes rangup yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang enak untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide dalam berbisnis kuliner. Selamat mencoba!