'/> Cara Gampang Membuat Biskut Kerang / Biskut Pasir Anti Gagal - Ragam Resepi

Cara Gampang Membuat Biskut Kerang / Biskut Pasir Anti Gagal

Biskut Kerang / Biskut Pasir

Sedang mencari ide Resep Biskut Kerang / Biskut Pasir yang Menggugah Selera yang unik?, Resep Biskut Kerang / Biskut Pasir Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya sobat. masyarakat memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan sharing panduan cara menghidangkan Resep Biskut Kerang / Biskut Pasir yang Lezat Sekali untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Kerang / Biskut Pasir yang enak seharusnya mempunyai aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Kerang / Biskut Pasir, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian spesial. Selanjutnya merupakan gambar seputar Biskut Kerang / Biskut Pasir yang dapat kamu jadikan inspirasi.

Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Biskut Kerang / Biskut Pasir sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa membuat Biskut Kerang / Biskut Pasir memakai 11 bahan dan 6 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.

Biskut legend yang digemari ramai... orang sekarang jarangbyang buat biskut ni.. orang dulu-dulu je rajin.. suka dengan rasa biskut ni... sedap dan wangi.. selamat mencuba...

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Biskut Kerang / Biskut Pasir:

  1. Bahan
  2. 1 1/2 cawan majerin
  3. 1 1/4 cawan gula halus
  4. 2 cawan tepung gandum
  5. 2 cawan tepung kastad
  6. 3 cawan tepung jagung
  7. 1 sudu teh serbuk penaik
  8. 4 biji kuning telur
  9. 4 s/b Serbuk koko
  10. 2 s/b Susu pekat manis
  11. 1 s/t Esen vanila

Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Kerang / Biskut Pasir

  1. Cara-caranya - Pukul mentega/majerin hingga kembang dan masukkan telur satu persatu. Pukul lagi...masukkan esen vanila...
  2. Ayak campuran tepung-tepung & serbuk penaik. Masukkan sedikit demi sedikit ke dalam adunan mentega yang telah kembang.
  3. Bahagi doh kepada 2 bahagi bahagian. (1)plain (2) + serbuk koko jg susu pekat manis...
  4. Bentukkan kedua2 adunan memanjang supaya mudah memasuki kedalam acuan
  5. Cantumkan 2 warna. Masuk ke dalam acuan dan tekan. Potong dengan benang atau dawai besi.
  6. Masak dalam oven suhu 180’C selama 15 minit.

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut Kerang / Biskut Pasir yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi ide dalam berbisnis kuliner. Selamat mencoba!

Link copied to clipboard.