Resep Biskut Cornflakes Crunchy yang Bikin Ngiler

Anda sedang mencari ide Resep Biskut Cornflakes Crunchy Anti Gagal yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Cornflakes Crunchy yang Enak memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan membagikan panduan cara menyajikan Cara Gampang Menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy yang Lezat untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Cornflakes Crunchy yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Cornflakes Crunchy, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi sajian spesial. Seterusnya merupakan gambar berkaitan dengan Biskut Cornflakes Crunchy yang dapat kamu jadikan inspirasi.
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Cornflakes Crunchy yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut Cornflakes Crunchy menggunakan 13 bahan dan 8 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.
Kudapan-kudapan untuk 'Minum Petang'.Dihidangkan bersama kopi atau teh panas,ralit mengunyah sambil bersembang,bukan Hari Raya sahaja boleh merasa,alhamdulillah.... #saturesepisatupohon
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Biskut Cornflakes Crunchy:
- 250 gram Adela Marjerin
- 200 gram gula kastor
- 2 biji telur
- 2 camca teh esen vanila
- 2 camca besar Krimer Sejat Saji
- 180 gram tepung gandum diayak
- bersama 100 gram tepung naik
- sendiri
- 190 gram tepung jagung
- 250 gram cornflakes dikisar hancur
- 3 biji telur kuning
- Setitis esen pandan
- Coklat cip secukupnya
Langkah-langkah membuat Biskut Cornflakes Crunchy
- Putar telur bersama marjerin dan esen vanila.Masukkan krimer sejat,putar hingga bercampur rata.
- Masukkan campuran tepung gandum dan tepung jagung.Gaul rata.
- Masukkan cornflakes kisar,aduk hingga bercampur rata.Uli menggunakan tangan hingga membentuk doh.
- Ambil sedikit dari adunan doh,canai nipis.Tekap dengan acuan pilihan,atur di atas dulang pembakar tidak melekat.
- Untuk hiasan,ambik kuning telur,nasukkan esen pandan untuk menghilangkan bau hanyir telur,pukul rata.
- Sapu campuran kuning telur di atas biskut menggunakan berus.Letakkan coklat cip di tengahnya.
- Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terkebih dahulu dengan suhu 160 c selama 16-20 minit (bergantung kepada jenis oven.
- Sejukkan sebelum disimpan di dalam bekas kedap udara.Hidangkan bila-bila perlu.
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut Cornflakes Crunchy yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Selamat mencoba!