'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Florentine Anti Gagal - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Florentine Anti Gagal

Biskut Florentine

Anda sedang mencari inspirasi Bagaimana Membuat Biskut Florentine yang Sempurna yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Biskut Florentine yang Enak Banget memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kamu. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan sharing tutorial cara menyiapkan Bagaimana Membuat Biskut Florentine Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Florentine yang enak harusnya sih memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Florentine, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika ingin menyiapkan Biskut Florentine yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan spesial. Berikutnya merupakan gambar berkaitan dengan Biskut Florentine yang bisa kamu jadikan ide.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Florentine adalah 200 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Florentine diperkirakan sekitar 2 jam.

Baca Juga

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Florentine yang siap dikreasikan. Anda dapat menyiapkan Biskut Florentine memakai 6 jenis bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

#bazaarramadan #minggu6 #goldenapron2020 #minggu5 Pertama kali membuatnya memang mudah. Makan pun tak berhenti-henti sebab rangguppp sangatttt 👍😍 Musim PKP 2020 ni cuti pun banyak dan gunakan masa sepenuhnya untuk mencuba pelbagai resepi biskut sempena Syawal menjelma... Pilihan utama untuk Biskut Raya. Selamat mencuba guys 💕

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Biskut Florentine:

  1. 500 gm Tepung Florentine
  2. 500 gm Badam Hiris
  3. 200 gm Badam Cincang Kasar
  4. 200 gm Kuaci Hijau
  5. 100 gm Bijan biasa @ Bijan hitam
  6. 25 Cup Cake kertas licin saiz L (boleh di ulang pakai)

Langkah-langkah untuk membuat Biskut Florentine

  1. Taburkan semua kekacang ke dalam tray oven. Bakarkan dengan suhu 160 darjah celcuis selama 10 minit atau sampai garing.
  2. Setelah selesai proses memanggang, sejukkan seketika. Masukkan Kekacang ke dalam mangkuk bersama Tepung Florentine lalu gaulkan rata.
  3. Masukkan 1 sudu besar rata adunan kedalam Cup Cake. Goncang-goncangkan cup cake agar rata. Susunkan atas tray.
  4. Bakarkan dengan suhu 170 darjah celcuis selama 15-20minit bergantung pada oven masing-masing.
  5. Biskut Florentine siap untuk dihidangkan. Selamat mencuba guys 😍

Gimana nih? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Florentine yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.