'/> Bagaimana Membuat Biskut kristal pelangi Anti Gagal - Ragam Resepi

Bagaimana Membuat Biskut kristal pelangi Anti Gagal

Biskut kristal pelangi

Lagi mencari inspirasi Resep Biskut kristal pelangi yang Sempurna yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Biskut kristal pelangi, Bisa Manjain Lidah memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya Anda. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. dan kali ini saya akan membagikan panduan cara memasak Resep Biskut kristal pelangi Anti Gagal untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut kristal pelangi yang enak selayaknya mempunyai aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut kristal pelangi, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika hendak menyiapkan Biskut kristal pelangi yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar berkaitan dengan Biskut kristal pelangi yang bisa kamu jadikan ide.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut kristal pelangi sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa menyiapkan Biskut kristal pelangi menggunakan 8 jenis bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Nama baru biskut ni diberi oleh anak syurga #goldenapron2020

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Biskut kristal pelangi:

  1. 100 g minyak sapi
  2. 200 g tepung gandum
  3. 1/2 sk baking soda
  4. 50 g aising
  5. 20 g badam kisar
  6. Gula kastor - hiasan
  7. 1/2 sk garam
  8. Acuan kertas

Cara untuk membuat Biskut kristal pelangi

  1. Pukul minyak sapi + gula aising, guna tangan bg mengelak biskut kembang. Ketepikan.
  2. Satukan tepung gandum, baking soda, garam dan badam kisar di dalam bekas lain. Gaul sebati.
  3. Masukkan sedikit2 adunan tepung ke dalam adunan minyak sapi. Uli sehingga tidak melekat pada jari menjadi doh.
  4. Asingkan doh kepada 4 bahagian. Warnakan dengan warna merah, hijau, kuning dan warna asal.
  5. Satukan setiap warna. Bulatkan dan susun atas dulang. Bakar dengan suhu 130 darjah selama 5 minit.
  6. Angkat dan sejukkan sebentar. Golek atas gula kastor dan letak dalam acuan kertas.

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut kristal pelangi yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.