Langkah Mudah untuk Membuat Biskut almond landen Anti Gagal
Lagi mencari ide Resep Biskut almond landen, Menggugah Selera yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Biskut almond landen, Lezat Sekali memang waktu ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara menyajikan Resep Biskut almond landen Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut almond landen yang enak harusnya sih mempunyai aroma dan rasa yang dapat memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut almond landen, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau mau menyiapkan Biskut almond landen yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi sajian spesial. Berikutnya merupakan gambar mengenai Biskut almond landen yang dapat kalian jadikan contoh.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut almond landen adalah 100 biji+-. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Biskut almond landen sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda bisa menyiapkan Biskut almond landen memakai 12 jenis bahan dan 10 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.
Baca Juga
First time buat almond london. Saya letak almond slice atas dia sebab masa beli tu almond nibs tak ada yang paket 100gram. Boleh je asal badam. Hee. Sedap jugak. Rupa memang tak cantik tapi sedap. 😋 Makan sebelum salut coklat pun dah sedap sangat dah .
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut almond landen:
- 250 gram marjerin buttercup
- 125 gram gula halus
- 1 biji telur
- 300 gram tepung gandum
- 200 gram tepung jagung
- 20 gram tepung beras
- 50 gram serbuk badam
- 1 sudu teh baking powder
- 1 sudu teh esen vanila
- 250 gram kacang badam(dibakar rangup)
- 200 gram (+-) Dark chocolate coin beryls
- 1-2 sudu besar marjerin
Langkah-langkah untuk membuat Biskut almond landen
- Kacau sebati marjerin buttercup,gula & telur.
- Masukkan 1 sudu teh esen vanila dan kacau lagi.
- Ayak tepung gandum,tepung jagung,tepung beras & baking powder.
- Masukkan campuran tepung yang dah diayak tadi sedikit demi sedikit.
- Masukkan serbuk badam dan uli sehingga jadi doh.
- Dah jadi doh. Biarkan dulu sementara kita pi basuh bekas-bekas yang kita dah guna tadi.
- Bulatkan doh menggunakan sudu 1 sudu teh. Anak-anak boleh tolong cucukkan badam untuk mudahkan kita membentuk nanti. Dah siap bentukkan, bakar 180° celcius selama 20minit.
- Dah siap bakar,biarkan sejuk.
- Double boil coklat coin & sedikit marjerin. Kemudian celupkan biskut & letak dalam papercup. Letak almond slice yang dah disangai.
- Siap !
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut almond landen yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang lezat untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi dalam berbisnis kuliner. Selamat mencoba!