'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan Semperit Cheese Dahlia Anti Gagal - Ragam Resepi

Langkah Mudah untuk Menyiapkan Semperit Cheese Dahlia Anti Gagal

Semperit Cheese Dahlia

Sedang mencari inspirasi Langkah Mudah untuk Membuat Semperit Cheese Dahlia Anti Gagal yang unik?, Resep Semperit Cheese Dahlia yang Menggugah Selera memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. masyarakat memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan inspirasi. nah kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara menghidangkan Resep Semperit Cheese Dahlia Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Semperit Cheese Dahlia yang enak harusnya sih memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Semperit Cheese Dahlia, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan Semperit Cheese Dahlia yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan spesial. Next adalah gambar tentang Semperit Cheese Dahlia yang dapat kalian jadikan wawasan.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Semperit Cheese Dahlia adalah 40 pcs. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Semperit Cheese Dahlia diperkirakan sekitar 2 jam.

Baca Juga

Nah, kali ini kita coba, yuk, variasikan Semperit Cheese Dahlia sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan Semperit Cheese Dahlia memakai 5 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam membuat hidangannya.

Memandangkan bulan ramadhan yang semakin hampir...promosi jualan biskut raya pun dah bermula. Antara biskut raya yang selalu menjadi tarikan adalah biskut semperit. Saya bukanlah peniaga biskut raya tetapi jenis suka mencuba. Kali ini, saya ingin mencuba resepi semperit cheese daripada Miss Scha. Survey harga sebalang semperit cheese ni antara RM25 - RM30 sebalang untuk 45-50pcs dalam shoppe. Bilangan biskut yang dihasilkan oleh Miss Scha melalui resepi ini, beliau dapat hasilkan 70pcs, tetapi hasil yang saya buat hanya dapat dalam 40pcs sahaja..😬. So, kuantiti yang akan terhasil bergantung kepada kemahiran tuan puan. Selamat mencuba.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Semperit Cheese Dahlia:

  1. 100 gram susu pekat manis
  2. 125 gram mentega (SCS)
  3. 60 gram cream cheese (Tatura)
  4. 250 gram tepung jagung
  5. Hiasan chips butter scoth/hirisan ceri/gula manik/lain-lain

Cara untuk menyiapkan Semperit Cheese Dahlia

  1. Satukan mentega, cream cheese dan susu pekat manis (suhu bilik). Hanya digaul rata dengan senduk, tidak perlu sehingga kembang.
  2. Tambahkan tepung jagung secara sedikit demi sedikit mengikut kelembutan adunan agar tidak terlalu kering atau terlalu lembik. Uli dengan tangan sehingga doh tidak melekat.
  3. Sapu mentega di atas dulang pembakar. Paipkan doh menggunakan acuan semperit di atas dulang.
  4. Hiaskan biskut dengan chips butter scotch atau mengikut pilihan masing-masing.
  5. Biarkan doh diluar selama 30 minit di bawah kipas sebelum dibakar agar bunganya tidak turun semasa pembakaran nanti.
  6. Panaskan oven pada suhu 160°c selama 5 minit. Biskut dibakar pada suhu 160°c ke 150°c selama 20-25 minit mengikut oven masing-masing.
  7. Sejukkan biskut yang telah siap dibakar di atas redai.

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Semperit Cheese Dahlia yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide untuk berbisnis kuliner. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.