'/> Resep Biskut Froot Loops Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Froot Loops Anti Gagal

Biskut Froot Loops

Sedang mencari ide Resep Biskut Froot Loops Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Froot Loops yang Bikin Ngiler memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya Anda. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan sharing panduan cara memasak Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Froot Loops Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Froot Loops yang enak seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Froot Loops, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau mau menyiapkan Biskut Froot Loops enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi sajian istimewa. Berikutnya merupakan gambar seputar Biskut Froot Loops yang bisa sobat jadikan ide.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Froot Loops yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut Froot Loops memakai 10 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

Biskut k.ha buat biase-biase sahaja,tak macam biskut order yang kiut-miut cantik bergaya.Asal nampak rupa biskut oklah tu ya 😅. Biskut anak-anak buah paling suka.Asalnya main campak dan campur mana bahan-bahan baki yang ada di dapur,tak sangka pula menjadi dan dia orang suka.Akhirnya wajib ada setiap kali Raya. Tahun ini tak dapat balik raya,kita poskan sahaja.Semoga tetap ceria walaupun tidak dapat bersua muka.

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Biskut Froot Loops:

  1. 125 gram butter (Anchor unsalted)
  2. 125 gram butter (Anchor salted)
  3. 210 gram gula kastor @ gula perang (Brown Sugar CSR)
  4. 2 biji telur gred C
  5. 1 camt esen vanila
  6. 120 gram serbuk kacang gajus. (sangai,kisar halus)
  7. 60 gram bijan (sangai)
  8. 50 gram cornflakes (kisar halus)
  9. 190 gram tepung jagung (Brown & Polson)
  10. 180 gram tepung gandum (Faiza)

Cara membuat Biskut Froot Loops

  1. Putar butter,gula kastor,telur dan esen vanila hingga sebati menggunakan spatula.
  2. Masukkan kacang gajus kisar,cornflakes kisar dan bijan.Gaul.
  3. Masukkan tepung jagung sedikit demi sedikit.Gaul rata.
  4. Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit,gaul rata hingga menjadi doh lembut.
  5. Masukkan dalam bekas,balut dalam plastik,simpan di dalam peti ais selama 1 jam.
  6. Keluarkan adunan biskut,bulat-bulatkan dan leperkan menggunakan hujung jari @ spatula hingga sedikit nipis.
  7. Hiasi dengan froot loops.Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu dengan suhu 170 C selama 17 - 19 minit @ sehingga garing (bergantung kepada jenis oven).Siap. Kalau tak suka garing bakar dalam 15 ke 17 minit sahaja (biskut masih rangup & putih sedikit rupanya).

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut Froot Loops yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Link copied to clipboard.