'/> Bagaimana Membuat Ginger Cookies Anti Gagal - Ragam Resepi

Bagaimana Membuat Ginger Cookies Anti Gagal

Ginger Cookies

Lagi mencari ide Langkah Mudah untuk Menyiapkan Ginger Cookies yang Enak Banget yang unik?, Cara Gampang Menyiapkan Ginger Cookies, Enak Banget memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan berbagi tutorial cara membuat Langkah Mudah untuk Menyiapkan Ginger Cookies yang Bisa Manjain Lidah untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Ginger Cookies yang enak selayaknya mempunyai aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Ginger Cookies, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau ingin menyiapkan Ginger Cookies yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu jadi suguhan istimewa. Next adalah gambar seputar Ginger Cookies yang dapat sobat jadikan wawasan.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis dalam mengolah Ginger Cookies yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Ginger Cookies menggunakan 16 bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

#goldenapron #mingguke23 #saturesipisatupohon Jarang orang kita makan biskut yang berperisa halia.Kalau yang paling popular tu biskut telinga gajah. Tak tahu la orang lain gelarkan biskut tu apa namanya. Biskut telinga gajah tu berbentuk bulat dan mempunyai size besar dan kecil seperti lingkaran seperti ubat nyamuk. Dulu saya tak tahu biskut tu biskut halia, cuma sebut bentuk dan rasanya pedas-pedas. Tahun lepas saya pergi ke kedai biskut, dari situ lah saya tahu namanya “biskut halia” kesian sungguh 36 tahun baru tahu namanya biskut halia. Kalau tidak, saya gelar saja biskut telinga gajah sepanjang hidup.😂 Hari ini saya share biskut yang berperisa halia yang saya cipta resipi sendiri. Yang penting rasa dan teksturnya cukup sempurna.Biskut rangup dan lembut. Sedikit rasa pedas. Ditambah pula dengan kepingan gandum dan juga rolled oat cukup mengenyangkan serta berkhasiat. Dalam resipi ini, saya menggunakan kacang gajus. Rasanya lebih lemak berbanding kekacang yang lain. Kalau korang nak tukar kepada jenis kekacang yang lain pun tidak menjadi masalah. Tapi jangan lupa panggang dulu kekacang tu sehingga benar-benar masak. Okay selamat mencuba!!

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Ginger Cookies:

  1. 2 cawan tepung gandum
  2. 1 biji telur
  3. 250 gram butter
  4. 1 sudu kecil baking powder
  5. 1/2 sudu kecil soda bikarbonat
  6. 1 sudu kecil garam
  7. 1/2 sudu kecil serbuk kayu manis (pilihan)
  8. 2 sudu kecil serbuk halia
  9. 1/2 cawan gula perang
  10. 1/2 cawan gula merah
  11. 1/2 cawan rolled oat
  12. 1/2 cawan nestum (dikisar halus)
  13. 1/2 cawan wheat flakes
  14. 1 cawan kelapa kering
  15. 1 cawan chocolate chips
  16. 1 cawan kekacang (optional)

Langkah-langkah untuk membuat Ginger Cookies

  1. Sediakan bahan-bahan.Satukan tepung gandum, baking powder, soda bikarbonat, serbuk kayu manis (pilihan), serbuk halia, kelapa kering, nestum, rolled oat, wheat flakes.Gaul rata dan ketepikan.
  2. Dalam mangkuk adunan, satukan butter, gula perang, gula merah, garam dan telur. Aduk sebati kemudian masukkan campuran tepung tadi. Uli sehingga menjadi doh yang lembut.
  3. Masukkan kekacang dan chocolate chip. Uli sehingga kacang dan chocolate chip sebati. Acu adunan ke atas loyang. Bakar selama 35minit dengan suhu 180’c.

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Ginger Cookies yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.