'/> Resep Biskut Famous Amos yang Enak Banget - Ragam Resepi

Resep Biskut Famous Amos yang Enak Banget

Biskut Famous Amos

Sedang mencari ide Cara Gampang Membuat Biskut Famous Amos yang Enak Banget yang unik?, Resep Biskut Famous Amos yang Bikin Ngiler memang saat ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan sharing tutorial cara menyiapkan Bagaimana Membuat Biskut Famous Amos Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Famous Amos yang enak selayaknya punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Famous Amos, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Famous Amos yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan spesial. Berikutnya merupakan gambar mengenai Biskut Famous Amos yang dapat Anda jadikan ide.

Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat Biskut Famous Amos yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut Famous Amos menggunakan 13 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk pembuatan Biskut Famous Amos:

  1. Bahan A
  2. 250 gram marjerin
  3. 1 1/4 cawan gula perang
  4. 1 sudu kecil esen vanilla
  5. 1 biji telur gred A
  6. Bahan B
  7. 2 1/2 cawan tepung gandum (diayak)
  8. 1/2 cawan tepung jagung (diayak)
  9. 1 sudu kecil baking powder
  10. 1 sudu kecil cream of tartar
  11. 1 sudu kecil soda bikarbonat
  12. 6 sudu minyak sayur (boleh guna minyak masak)
  13. 3 cawan coklat cip

Cara membuat Biskut Famous Amos

  1. Gaulkan bahan A sehingga sebati dan agak kembang sedikit. Saya tak ada telur gred A. So saya guna 2 biji telur gred C.
  2. Ayakkan tepung gandum, tepung jagung, baking powder, cream of tartar dan soda bikarbonat dalam bekas yang berlainan
  3. Masukkan tepung yang telah diayak ke dalam bekas bahan A tadi sedikit demi sedikit sehingga tepung tadi habis. Gaulkan menggunakan spatula sehingga sebati. Kemudian masukkan minyak
  4. Akhir sekali, setelah adunan sebati masukkan coklat cip dan gaulkan lagi menggunakan spatula.
  5. Setelah selesai, balut adunan dan simpan dalam peti sejuk selama 30 minit
  6. Selepas 30 minit, susun adunan untuk dibakar. Bakar pada suhu 150°C selama 20 minit. Api atas dan bawah ye. Bila dah naik bau itu tanda biskut dh nak masak..
  7. Siap untuk dimakan... #dudukrumah #kitajagakita #perangicovid-19

Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut Famous Amos yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.