'/> Resep Biskut Oat Susu * yang Sempurna - Ragam Resepi

Resep Biskut Oat Susu * yang Sempurna

Biskut Oat Susu *

Sedang mencari ide Resep Biskut Oat Susu * yang Bikin Ngiler yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Oat Susu * yang Lezat Sekali memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan sharing panduan cara memasak Resep Biskut Oat Susu * Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Oat Susu * yang enak harusnya sih punya aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Oat Susu *, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Oat Susu * yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi sajian istimewa. Seterusnya merupakan gambar seputar Biskut Oat Susu * yang dapat Anda jadikan ide.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Oat Susu * adalah 45- 55biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Oat Susu * yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Oat Susu * memakai 14 bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.

Baca Juga

Penggunaan oat segera dengan serbuk coklat yang kemudiannya disaluti susu tepung memang memberikan aroma dan rasa biskut yang sedap. Anak-anak pun pasti suka.

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut Oat Susu *:

  1. Bahan A :
  2. 225 gm mentega
  3. 125 gm gula kastor / gula halus
  4. 1 biji kuning telur
  5. 1 sudu teh esen vanila
  6. Bahan B :
  7. 20 gm tepung kastard
  8. 250 gm tepung gandum
  9. 75 gm tepung jagung
  10. 2 sudu besar serbuk koko
  11. 100 gm quaker oat (guna instant oat dalam bekas merah)
  12. Bahan Hiasan :
  13. 100 gm susu tepung
  14. 20 gm gula aising

Cara untuk membuat Biskut Oat Susu *

  1. Sediakan bahan-bahan.
  2. Mentega dan gula dipukul dengan sudip kayu sehingga kembang. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Kacau sebati.
  3. Masukkan bahan-bahan ayak (tepung gandum, tepung kastard, tepung jagung dan serbuk coco). Kacau sebati.
  4. Masukkan oat. Uli sebati sehingga menjadi doh. Bentukkan bulat-bulat dan susun atas tray (sekiranya nak buat bentuk lain pun tiada masalah). Ulangi langkah ini sehingga adunan tepung habis. Bakar pada suhu 170 darjah celsius selama 25minit (bergantung pada jenis oven & saiz adunan yang dibentuk)
  5. Setelah siap dibakar. Sejukkan seketika atas tray.
  6. Gaul dengan adunan susu tepung dan gula. Kemudian simpan di dalam bekas kedap udara. Selamat mencuba.

Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Oat Susu * yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.