'/> Resep Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter, Menggugah Selera - Ragam Resepi

Resep Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter, Menggugah Selera

Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter

Lagi mencari ide Cara Gampang Membuat Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter Anti Gagal yang unik?, Resep Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter yang Lezat memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. masyarakat memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Dipostingan Kali ini saya akan membagikan tutorial cara memasak Resep Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter yang Enak Banget untuk menyiapkannya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter yang enak seharusnya punya aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi sajian spesial. Seterusnya merupakan gambar mengenai Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter yang bisa kalian jadikan inspirasi.

Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter menggunakan 14 bahan dan 10 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Minggu ni dapat tajuk bonus lagi. Kali ni dia mintak #biscoffcheesecake pulak. Adoii garu kepala jap. Kek kluster kayangan ni. Memang dah lama plan nak buat kek viral ni tapi memandangkan sejak puasa aritu memang tak jumpa cari spread tu. Banyak bakery out of stock. Dapat rembat Lotus biscoff biskut je seketul. Tapi tak pe kita cuba alternatif lain untuk topping tu. Kawan kawan suggest guna peanut butter. Woww sedap jugak tu. Anak anak pasti suka. Maka terjadi la Biscoff Cheesecake topping peanut butter yang heaven ni. Sumpah sedap anak anak makan sampai menjilat jari. Benda yang tak ada kita tukar lain janji kek tu jadi. Jangan stress pulak. Chill aje. SELAMAT MENCUBA! ✌️ #biscoffcheesecake #goldenapron2020 #cookpadmalaysia

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan dalam menyiapkan Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter:

  1. bahan bawah kek
  2. 20 keping lotus biscoff (di hancurkan)
  3. 80 g butter (di cairkan)
  4. bahan bahan kek
  5. 400 g cream cheese Tatura
  6. 2 sudu besar peanut butter
  7. 125 g whipping cream
  8. 2 sudu kecil gula halus
  9. 1 sudu kecil esen vanila
  10. bahan topping
  11. 8 sudu besar mentega kacang
  12. 3 sudu besar spread coklat Lecker (nutella pun boleh)
  13. 5 keping biskut (di hancurkan) untuk di tabur keliling kek
  14. 2 keping biskut sebagai hiasan

Langkah-langkah membuat Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter

  1. Masukkan biskut dalam plastik. Gelekkan sampai hancur. Saya guna roller kayu tu je.
  2. Cairkan butter dalam microwave. Kemudian masukkan biskut yang di hancurkan tadi ke dalam butter. Gaulkan hingga sebati.
  3. Masukkan biskut ke dalam loose pan. Saya guna loyang saiz 8 inci. Tekan hingga betul betul padat dan kemas. Sejukkan dalam peti ais selama 1 jam. **Kalau ada loyang saiz 7 inci lagi cantik nanti kek nampak tinggi. Tapi saya tak ada..
  4. Putarkan cream cheese hingga betul betul kembang. Saya guna blender je sebab masa tu hand mixer tak mau pusing pulak. Adoii stress jap. 😏 Masukkan peanut butter dan esen vanila. Blend lagi hingga kembang. Ketepikan.
  5. Dalam bekas lain putarkan whipping cream dan masukkan gula. Masa ni saya guna hand mixer. Tetiba pulak dah ok. Putar hingga keluar tanduk. Maknanya bila terbalikkan adunan tak tumpah. Tapi memang boleh bertanduk la jugak nak putar ni. 😂
  6. Kemudian masukan cream cheese tadi ke dalam adunan dan kaup balik guna spatula hingga sebati.
  7. Keluarkan loyang dari peti ais dan curahkan adunan ke atas biskut tadi. Ratakan dan hentakkan sekali supaya adunan padat. Sejukkan balik semalaman atau sekurang kurangnya 4 jam.
  8. Untuk topping cairkan peanut butter guna kaedah double boil. Masukkan sedikit spread coklat lecker atau nutella untuk dapatkan warna yang sedikit gelap dan menarik.
  9. Tuangkan ke atas kek yang telah di sejukkkan tadi. Jangan ratakan guna sudu jika nak dapat effect yang cantik dan licin. Goyang goyang kan je loyang ke kiri dan kanan sehingga rata. Sejukkan lagi sekali dalam peti ais selama 1 jam.
  10. Tadaaa! Dah siap Biscoff Cheesecake topping peanut butter. Boleh la loose kan loyang dan keluarkan kek. Taburkan lebihan serbuk biskut tadi keliling kek dan hiaskan dengan biskut jika ada. Siappp! SELAMAT MENCUBA! 😋

Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biscoff Cheesecake Topping Peanut Butter yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.