Resep Biskut Bangkit Cheese, Bikin Ngiler
Anda sedang mencari inspirasi Bagaimana Membuat Biskut Bangkit Cheese Anti Gagal yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Biskut Bangkit Cheese Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kamu. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan berbagi tutorial cara membuat Resep Biskut Bangkit Cheese Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Bangkit Cheese yang enak seharusnya memiliki aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Bangkit Cheese, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Biskut Bangkit Cheese enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar berkaitan dengan Biskut Bangkit Cheese yang bisa Anda jadikan wawasan.
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Bangkit Cheese yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Bangkit Cheese menggunakan 9 bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk membuat hidangannya.
#goldenapron2020 #minggu30 Percubaan pertama saya buat biskut bangkit ni. Sedikit rapuh, tapi saya suka sangat, macam makan sagun pula rasa. Ni baru namanya amatur🤭. Jom lihat resepi dibawah jom!👇👇👇
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Biskut Bangkit Cheese:
- 250 gm butter/ majerin
- 180 gm gula aising
- 2 biji kuning telur
- 250 gm tepung ubi (digoreng tanpa minyak selama 10min)
- 200 gm tepung jagung
- 20 gm susu tepung
- 20 gm serbuk badam (sangai juga bersama tepung ubi)
- 100 gm keju cheddar parut
- 1/2 sk serbuk penaik
Cara untuk menyiapkan Biskut Bangkit Cheese
- Selepas goreng tepung ubi, satukan bahan kering. Gaul sebati.
- Pukul butter, gula dan garam. Masukkan telur kuning dan pukul lagi. Masukkan keju dan gaul.
- Satukan bahan kering sedikit demi sedikit sehingga membentuk doh. (Doh agak berderai tapi masih boleh jadi doh)
- Canaikan doh dan terap.
- Bakar dengan suhu 170’c selama 25minit. Selamat mencuba😊
Bagaimana? Mudah bukan? Itulah cara menyiapkan Biskut Bangkit Cheese yang bisa Anda praktikkan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!