Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Red Velvet yang Enak
Sedang mencari ide Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Red Velvet, Lezat Sekali yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Red Velvet yang Bikin Ngiler memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. nah kali ini saya akan berbagi panduan cara membuat Resep Biskut Red Velvet Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Red Velvet yang enak seharusnya memiliki aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Red Velvet, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Red Velvet yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan istimewa. Berikutnya merupakan gambar seputar Biskut Red Velvet yang bisa Anda jadikan contoh.
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Red Velvet yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut Red Velvet memakai 17 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah dalam menyiapkan hidangannya.
Petua: buat biskut ni dekat2 sgt nak raya..sebab buat awal2..abis awal😜 #goldenapron2020
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam menyiapkan Biskut Red Velvet:
- 200 g butter
- 30 g shortening
- 1 sb minyak sapi
- 200 g gula perang
- 1 biji kuning telur
- 1/2 st garam
- 1 st cuka
- 300 g tepung rose/tepung biskut
- 15 g serbuk koko
- 50 g tepung jagung
- 1 sb tepung beras
- 1/2 st baking soda
- 1 st esen vanila
- 1-2 st pewarna merah
- 150 g cip coklat putih
- 100 g cip coklat hitam
- 150 g hirisan almond
Langkah-langkah membuat Biskut Red Velvet
- Pukul butter,shortening,minyak sapi dan gula perang sehingga sebati sahaja. (Guna senduk je)
- Masukkan kuning telur,esen vanila dan garam dan cuka. Diikuti pewarna merah. Dapatkan warna merah lebih supaya bila bakar warna red velvet tak pudar.
- Ayak tepung rose,tepung beras,tepung jagung dan serbuk koko dan baking soda. Uli biasa2 je,jgn terlebih.
- Masukkan coklat chips putih,hirisan almond dan coklat chips coklat. Adun kaup balik je.
- Sudukan@guna jari je. Jangan gentel2,biar nampak adunan handmade yang longgar tapi nipis.
- Bakar pada suhu 150-160c selama 10-15 minit. Jangan lebih bakar,nanti warna merah tukar jadi coklat. Lepas keluar oven,mmg biskut rasa lembut sikit. Bila kena angin dah sejuk,biskut akan crunchy.
- P/s: semakin berkualiti coklat chips,makin sedap. Jgn over letak..manis kang..
Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut Red Velvet yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Selamat mencoba!