'/> Resep Biskut Mentega Cun! Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Biskut Mentega Cun! Anti Gagal

Biskut Mentega Cun!

Anda sedang mencari ide Resep Biskut Mentega Cun! Anti Gagal yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Biskut Mentega Cun! Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kamu. orang-orang memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di smartphone untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan ide. nah kali ini saya akan membagikan tutorial cara menghidangkan Resep Biskut Mentega Cun! Anti Gagal untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Jika salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Mentega Cun! yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Mentega Cun!, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Mentega Cun! yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan istimewa. Seterusnya merupakan gambar berkaitan dengan Biskut Mentega Cun! yang dapat kamu jadikan contoh.

Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis dalam mengolah Biskut Mentega Cun! yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut Mentega Cun! menggunakan 7 jenis bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk menyiapkan Biskut Mentega Cun!:

  1. 250 gm Mentega
  2. 100 gm gula aising (boleh kurangkan)
  3. Esen vanilla
  4. 2 biji kuning telur
  5. 280 gm tepung gandum
  6. 4 sudu besar tepung jagung
  7. 1/4 sudu kecil baking powder

Langkah-langkah untuk membuat Biskut Mentega Cun!

  1. Campurkan mentega, gula asing, vanilla & kuning telur. Gaul rata.
  2. Tambahkan tepung gandum & tepung jagung & baking powder.
  3. Adunan agak lembut.. masukkan ke dalam piping bag untuk hasilkan bentuk biskut mengikut citarasa sendiri. Saya guna cup kertas biskut je.
  4. Letakkan hiasan diatas. Saya guna silver balls untuk hiasan.
  5. Bakar dalam oven dengan suhu 150•celsius selama 10-15 minit. Biskut siap apabila ia kekuningan sikit diatasnya.

Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut Mentega Cun! yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.