'/> Cara Gampang Menyiapkan Biskut Coklat Cip yang Lezat - Ragam Resepi

Cara Gampang Menyiapkan Biskut Coklat Cip yang Lezat

Biskut Coklat Cip

Lagi mencari inspirasi Bagaimana Menyiapkan Biskut Coklat Cip yang Enak Banget yang unik?, Bagaimana Menyiapkan Biskut Coklat Cip Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. Dipostingan Kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara memasak Resep Biskut Coklat Cip, Lezat untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Kalau keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Coklat Cip yang enak seharusnya punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Coklat Cip, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut Coklat Cip yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan istimewa. Selanjutnya adalah gambar seputar Biskut Coklat Cip yang bisa kalian jadikan ide.

Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan Biskut Coklat Cip sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat menyiapkan Biskut Coklat Cip memakai 8 bahan dan 8 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

Biskut yang rangup. Tidak jemu dimakan. Sedap dinikmati ketika santai sebagai kudapan. Jika suka saiz besar boleh kongsi2 makan. Jika saiz kecil boleh la sekali ngap habis. Selamat menjamu selera.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang dibutuhkan untuk pembuatan Biskut Coklat Cip:

  1. 1/2 cawan Mentega
  2. 1/3 Gula Kastor (boleh kurangkan jika xsuka manis)
  3. 1 cawan Tepung Gandum (diayak)
  4. 1/4 sudu kecil Baking powder (diayak)
  5. 1/4 sudu kecil Soda bikarbonat (diayak)
  6. 1 sudu kecil Esen Vanilla
  7. 1/3 cawan Coklat Cip
  8. 1/4 cawan Walnut (dicincang kasar)

Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Coklat Cip

  1. Panaskan oven dengan suhu 150c selama 10minit.
  2. Dalam mangkuk besar Masukkan mentega dan gula castor kacau dengan spatula hingga sebati. Jangan kacau beria. Sekadar rata sudah memadai.
  3. Kemudian masukkan tepung gandum dan soda yang telah diayak.
  4. Akhir sekali masukkan coklat cip.
  5. Bentukkan biskut ikut saiz yang dikehendaki. Taburkan coklat cip atas biskut sebagai hiasan.
  6. Rehatkan sebentar dalam peti sejuk lebih kurang 1jam atau lebih untuk dapatkan tekstur biskut yang rangup.
  7. Bakar dalam oven dengan suhu 150c selama 20 hingga 25mins. Bergantung kepada oven masing2.
  8. Selamat Mencuba

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut Coklat Cip yang bisa Anda praktikkan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.