'/> Resep Biskut badam cip coklat yang Sempurna - Ragam Resepi

Resep Biskut badam cip coklat yang Sempurna

Biskut badam cip coklat

Sedang mencari ide Cara Gampang Membuat Biskut badam cip coklat, Lezat Sekali yang unik?, Resep Biskut badam cip coklat yang Menggugah Selera memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya Anda. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan sharing panduan cara membuat Resep Biskut badam cip coklat, Bisa Manjain Lidah untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut badam cip coklat yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut badam cip coklat, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau hendak menyiapkan Biskut badam cip coklat enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan istimewa. Next merupakan gambar mengenai Biskut badam cip coklat yang dapat sobat jadikan inspirasi.

Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut badam cip coklat adalah 150 biji. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Biskut badam cip coklat sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat dalam membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat menyiapkan Biskut badam cip coklat memakai 14 bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.

Baca Juga

Biskut yang Ira akan buat tiap tahun semestinya biskut badam coklat cip. Kenapa ye? Mestilah sebab mudah nak buat. Campak-campak je bahannya. Tak perlu guna mixer, guna senduk je. Awak semua kena cuba buat biskut ni. Sedap hingga menjilat balang hehehe. #phopxcookpad2020 #goldenapron2020

Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam pembuatan Biskut badam cip coklat:

  1. Bahan A
  2. 250 g butter
  3. 1 1/4 cawan gula perang
  4. 1 sudu kecil esen vanila
  5. 1 biji telur
  6. Bahan B
  7. 2 1/2 cawan tepung gandum
  8. 1/2 cawan tepung jagung
  9. 1 sudu kecil baking powder
  10. 1 sudu kecil soda bikarbonat
  11. 6 sudu besar minyak masak
  12. C Bahan
  13. 2 cawan coklat cip
  14. 1 cawan badam cincang dadu

Cara untuk membuat Biskut badam cip coklat

  1. Gaul semua bahan A dalam satu bekas. Gaul guna senduk je.
  2. Kemudian masukkan bahan B. Gaul sampai sebati ok.
  3. Dah sebati, masukkan pulak bahan C. Kemudian rehatkan kejap dalam petiais belah bawah. Dalam 15-30 minit
  4. Sudukan adunan dalam dulang pembakar. Panaskan ketuhar selama 5 minit, suhu 170°c.
  5. Bakar selama 20 minit.
  6. TINGGHHH! Ok, dah masak. Angkat dan letak atas redai. Sejukkan. Kalau lepas sejuk tu dia masih lembut maksudnya biskut belum masak. Sila bakar semula selama 5 minit ye.
  7. Ok tunjuk lagi. LAST. hehehe

Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut badam cip coklat yang bisa Anda lakukan di rumah. Selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.