Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Permata, Bikin Ngiler
Anda sedang mencari ide Cara Gampang Menyiapkan Biskut Permata, Enak Banget yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Permata Anti Gagal memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya Anda. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi panduan cara menyiapkan Resep Biskut Permata Anti Gagal untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Kalau salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Permata yang enak selayaknya mempunyai aroma dan cita rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Permata, pertama dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, hingga cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika mau menyiapkan Biskut Permata yang enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi sajian istimewa. Seterusnya adalah gambar mengenai Biskut Permata yang dapat Anda jadikan contoh.
Nah, kali ini kita coba, yuk, buat Biskut Permata sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat Biskut Permata menggunakan 11 jenis bahan dan 5 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.
Menu baru dalam list biskut raya nanti🤣kalau beli rasanya tak kene kat tekak..jadi kene rnd sendiri baru puas hati dan confirm sedap😋tak cukup sebalang kene gandakan resepi ni kalau taknak berebutðŸ¤Biskut ni manisnya just nice je.. Sya guna jem brand Fruttose sebab tak manis tapi kene kisar dulu dengan sedikit gula sebab ade ketulan buah dalam tu..boleh juga guna brand dan flavor yg lain😊
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut Permata:
- 160 g butter lembut
- 95 g gula icing
- 1 biji kuning telur
- 1 sb madu
- 1 sk vanilla
- 245 g tepung gandum
- 20 g tepung jagung
- 1/2 sk baking powder
- Jem:(kisar)
- 130 g jem strawberry (fruttose)
- 1 sb gula kaster
Langkah-langkah membuat Biskut Permata
- Pukul butter guna whisk sampai pucat. Masukkan gula kacau rata. Masukkan telur, madu dan vanilla. Kacau rata
- Masukkan tepung dan baking powder. Kacau dan uli sebati sampai tak melekat pada tangan. Tutup adunan dengan plastik wrap simpan dalam peti sejuk 25 minit.
- Sukat adunan biskut saiz 1 sk dan bulat kan kemudian penyekkan sikit. Susun pada tray. Lubangkan tengah biskut yg dah dileperkan guna ¼ sk atau boleh je guna jari.
- Kisar jem strawberry bersama 1 sb gula kaster. Masukkan dalam piping bag. Pipe kan jem pada lubang biskut tadi.
- Bakar 150° selama 20-25 minit. Sejukkan atas redai kemudian simpan dalam bekas kedap. Kalau jem masih basah tambah masa lagi masa kalau tak biskut jadi lemau bila disimpan.
Terima kasih telah membaca resep yang kami tampilkan di halaman ini. Harapan kami, olahan Biskut Permata yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang sedap untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!