Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Jejari Coklat yang Enak Banget
Anda sedang mencari ide Resep Biskut Jejari Coklat Anti Gagal yang unik?, Resep Biskut Jejari Coklat yang Sempurna memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa mamnfaatkan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. dan kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara menyiapkan Resep Biskut Jejari Coklat yang Sempurna untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Jika salah mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Jejari Coklat yang enak harusnya sih punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Jejari Coklat, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Jejari Coklat enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi sajian spesial. Berikutnya merupakan gambar mengenai Biskut Jejari Coklat yang bisa sobat jadikan contoh.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Jejari Coklat adalah 4-5 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Jejari Coklat diperkirakan sekitar 1 jam 30minit.
Baca Juga
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis untuk membuat Biskut Jejari Coklat yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Jejari Coklat memakai 4 jenis bahan dan 4 langkah pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk menyiapkan hidangannya.
Resipi ni mudah je. Jika roti tak habis tu, boleh je buat resipi ni. Anak2 mak Ayah pasti suka 😬
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan dalam menyiapkan Biskut Jejari Coklat:
- 4 keping roti
- 200 gm milk coklat
- 100 gm mentega
- 100 gm nestum
Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Jejari Coklat
- Roti dipotong nipis memanjang. Susun atas dulang pembakar. Bakar selama 10-15minit pada suhu 150darjah celcius. Sejukkan seketika.
- Sementara itu, coklat dan mentega dicairkan sebati.
- Celup roti yang dibakar tadi dengan bancuhan coklat. Kemudian sadur dengan nestum. Ulangi langkah ini sehingga roti habis.
- Boleh simpan dalam bekas kedap udara dan dinikmati bila-bila masa sahaja. Selamat mencuba 😊
Gimana nih? Gampang kan? Itulah cara menyiapkan Biskut Jejari Coklat yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!