Bagaimana Menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang Enak

Sedang mencari inspirasi Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, Bikin Ngiler yang unik?, Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang Lezat Sekali memang saat ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya sobat. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan contoh. dan kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara membuat Resep Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak terlalu sulit namun tidak gampang juga. Kalau keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang enak harusnya sih memiliki aroma dan cita rasa yang dapat memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳, mulai dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika mau menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan spesial. Seterusnya adalah gambar seputar Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang bisa kalian jadikan wawasan.
Berikut ini ada beberapa tips dan trik praktis untuk membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang siap dikreasikan. Anda dapat membuat Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 memakai 6 jenis bahan dan 6 tahap pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.
#cppassport Biskut pertama Aznie raya tahun ni, tak lain dan tak bukan biskut samperit @ orang panggil biskut bunga cina. Kenapa bunga cina ye. Mungkin sebab adanya buah cerry penyerinya. Warna merah memang cukup sinonim bagi masyarakat cina kan. Bagi mereka merah ni ong @ dalam erti kata lain, pembawa tuah @ rezeki. Untuk kali ni Aznie kekalkan rupa paras asli macam dulu-dulu. Rindu pulak dengan bentuk rupa samperit orang dulu-dulu. Mak Aznie cakap samperit orang sekarang, samperit kedekut😳, kecik sangat. Bukan macam dulu-dulu. Puas dapat makan😆. Pulak dah, kedekut katanya. Mak tak tau samperit tu la yang viral sebab bunga fia yang comel. 🤦🏻♀️.Resepi kali ni Aznie #cooksnap dari
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan dalam pembuatan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳:
- 1 cawan majerin/ butter
- 1 cawan susu pekat
- 1 penutup esen vanila
- 3 sudu besar tepung kastard
- 4 1/2 cawan tepung jagung
- cherry untuk hiasan**
Langkah-langkah untuk menyiapkan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳
- Cara Masukkan majerin, susu pekat, esen vanila & pewarna kuning ke dlm bekas & kacau guna senduk semua bahan bagi sebati
- Masukan tepung kastard,kacau rata kemudian baru masukan tepung jagung sedikit demi sedikit.uli dengan hujung jari.
- Tabur sedikit demi sedikit tepung jagung semasa uli supaya doh tidak lembik.
- Kemudian masukan doh kedalam acuan semperit, tekankan acuan doh keatas loyang pembakar. letakkan buah ceri diatas kuih sebagai hiasan.
- Panaskan oven dan bakar pada suhu 160°c selama tigapuluh minit atau sehingga masak (bergantung pada kepanasan oven masing masing)
- Biarkan sejuk seketika kemudian bolelah diisi kedalam bekas. kedap udara
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Harapan kami, olahan Biskut Bunga Cina / Samperit (China) 🇨🇳 yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!