Cara Gampang Membuat Biskut Rendam Susu, Sempurna
Lagi mencari ide Bagaimana Menyiapkan Biskut Rendam Susu yang Menggugah Selera yang unik?, Resep Biskut Rendam Susu, Enak memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. masyarakat memang telah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mendapatkan informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan berbagi panduan cara memasak Resep Biskut Rendam Susu, Enak untuk menyiapkannya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolah maka hasilnya akan hambar dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Rendam Susu yang enak selayaknya mempunyai aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut Rendam Susu, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau mau menyiapkan Biskut Rendam Susu enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa jadi suguhan spesial. Selanjutnya adalah gambar tentang Biskut Rendam Susu yang bisa sobat jadikan inspirasi.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat Biskut Rendam Susu adalah 1 orang. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak Biskut Rendam Susu diperkirakan sekitar 2 minit.
Baca Juga
Di bawah ini ada beberapa tips dan trik praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Rendam Susu yang siap dikreasikan. Anda bisa membuat Biskut Rendam Susu menggunakan 3 bahan dan 3 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam membuat hidangannya.
#goldenapron2020 #cooksnap #mentorlove Terima kasih Cookpadies GreenButterfly kerana membawa kembali memori biskut rendam ni... Biskut Rendam Susu mcm ni abah saya suka sangat...nanti kalau abah dah blh bangun...blh bercakap saya nak buat utk dia makan...sekarang terlantar atas katil...diam je tak mau bercakap...matanya pejam...sedih sangat melihatnya... dulu makanan ni lah yang abah bagi saya makan...patah2 dlm piring bubuh air susu...abah panggil air geluncoi 😢 "Bah...bangun lah..." 😢😢😢
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Biskut Rendam Susu:
- 3 sudu teh susu pekat manis
- 1 cawan air suam-suam panas
- 2 keping biskut tawar
Cara untuk membuat Biskut Rendam Susu
- Sediakan susu tin pekat manis dan biskut tawar
- Bancuh air susu di dalam cawan dengam air suam-suam panas.
- Patah-patahkan biskut di dalam piring dan tuang air susu.Sedap dimakan walaupun biskut sudah kembang.
Terima kasih telah menggunakan resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut Rendam Susu yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan makanan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi inspirasi bagi Anda yang berkeinginan untuk berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!