Resep Biskut Red Velvet, Enak

Sedang mencari ide Cara Gampang Menyiapkan Biskut Red Velvet yang Menggugah Selera yang unik?, Resep Biskut Red Velvet Anti Gagal memang waktu ini sedang banyak dicari oleh masyarakat disekitar kita mungkin salah satunya sobat. para netizen memang telah terbiasa menggunakan internet di HP untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. dan kali ini saya akan sharing tutorial cara menghidangkan Resep Biskut Red Velvet Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal Biskut Red Velvet yang enak harusnya sih memiliki aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Banyak hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Red Velvet, mulai dari jenis bahan, kemudian pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tak perlu pusing jika ingin menyiapkan Biskut Red Velvet enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini mampu menjadi suguhan istimewa. Seterusnya merupakan gambar berkaitan dengan Biskut Red Velvet yang bisa kamu jadikan inspirasi.
Berikut ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut Red Velvet yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut Red Velvet memakai 17 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.
Petua: buat biskut ni dekat2 sgt nak raya..sebab buat awal2..abis awal😜 #goldenapron2020
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Biskut Red Velvet:
- 200 g butter
- 30 g shortening
- 1 sb minyak sapi
- 200 g gula perang
- 1 biji kuning telur
- 1/2 st garam
- 1 st cuka
- 300 g tepung rose/tepung biskut
- 15 g serbuk koko
- 50 g tepung jagung
- 1 sb tepung beras
- 1/2 st baking soda
- 1 st esen vanila
- 1-2 st pewarna merah
- 150 g cip coklat putih
- 100 g cip coklat hitam
- 150 g hirisan almond
Cara membuat Biskut Red Velvet
- Pukul butter,shortening,minyak sapi dan gula perang sehingga sebati sahaja. (Guna senduk je)
- Masukkan kuning telur,esen vanila dan garam dan cuka. Diikuti pewarna merah. Dapatkan warna merah lebih supaya bila bakar warna red velvet tak pudar.
- Ayak tepung rose,tepung beras,tepung jagung dan serbuk koko dan baking soda. Uli biasa2 je,jgn terlebih.
- Masukkan coklat chips putih,hirisan almond dan coklat chips coklat. Adun kaup balik je.
- Sudukan@guna jari je. Jangan gentel2,biar nampak adunan handmade yang longgar tapi nipis.
- Bakar pada suhu 150-160c selama 10-15 minit. Jangan lebih bakar,nanti warna merah tukar jadi coklat. Lepas keluar oven,mmg biskut rasa lembut sikit. Bila kena angin dah sejuk,biskut akan crunchy.
- P/s: semakin berkualiti coklat chips,makin sedap. Jgn over letak..manis kang..
Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di halaman ini. Besar harapan kami, olahan Biskut Red Velvet yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman maupun menjadi inspirasi dalam berbisnis kuliner. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!