Langkah Mudah untuk Membuat Biskut Telur Rebus, Menggugah Selera
Lagi mencari ide Resep Biskut Telur Rebus yang Lezat yang unik?, Bagaimana Membuat Biskut Telur Rebus Anti Gagal memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang sudah terbiasa menggunakan internet di ponsel untuk mencari informasi gambar untuk dijadikan wawasan. nah kali ini saya akan membagikan langkah-langkah cara memasak Langkah Mudah untuk Menyiapkan Biskut Telur Rebus Anti Gagal untuk menyiapkannya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut Telur Rebus yang enak seharusnya punya aroma dan cita rasa yang bisa memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari Biskut Telur Rebus, pertama dari jenis bahan, selanjutnya pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menghidangkannya. Tak perlu pusing kalau ingin menyiapkan Biskut Telur Rebus yang enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi suguhan istimewa. Selanjutnya adalah gambar mengenai Biskut Telur Rebus yang bisa Anda jadikan contoh.
Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan Biskut Telur Rebus sendiri di rumah. Tetap dengan bahan yang sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuh kita. Anda dapat membuat Biskut Telur Rebus memakai 8 jenis bahan dan 7 tahap pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.
#bonustelurrebus #goldenapron #minggu22 Hari ni ada bonus telur rebus.. dapam kalut nak fikir menu apa, aznie teringat raya lepas Aznie ada buat Biskut Telur Rebus..Biskut ni dah jadi salah satu biskut kegemaran anak-anak aznie mungkin disebabkan biskut ni lembut dan cair didalam mulut.. selain daripada baunya yang wangi... selamat mencuba...
Baca Juga
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk menyiapkan Biskut Telur Rebus:
- Bahan
- 250 g tepung gandum
- 225 g tepung jagung
- 125 g gula icing
- 250 g mentega
- 2 s/b tepung kastad
- 5 biji telur rebus (kuning je)
- 1 s/t esen vanila
Cara untuk menyiapkan Biskut Telur Rebus
- 🌷Cara🌷 -gaul rata mentega bersama dengan gula icing hingga sebati...
- Masukkan telur rebus (sudah dihancur dl dengan menggunakan garfu)...gaul sebati..
- Kemudian masukkan campuran ketiga2 tepung tadi yg telah diayak jg esen vanila.... gaul hingga sebati hingga menjadi doh.....
- Canai & terap dengan acuan yg kita suka... sapukan ngan kuning telur & taburkan ngan manik gula...
- Panaskan oven pada suhu 150-160' selama 10 minit...kemudian bole la dibakar selama 20-25 minit hingga masak...
- Siap..
-
Bagaimana? Gampang kan? Itulah cara membuat Biskut Telur Rebus yang bisa Anda lakukan di rumah. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!