Resep Biskut M&M Red Velvet, Bikin Ngiler

Lagi mencari inspirasi Cara Gampang Menyiapkan Biskut M&M Red Velvet yang Sempurna yang unik?, Resep Biskut M&M Red Velvet, Bisa Manjain Lidah memang saat ini sedang banyak dicari oleh pengguna disekitar kita mungkin salah satunya kalian. para netizen memang sudah terbiasa mamnfaatkan internet di ponsel untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi tutorial cara menghidangkan Resep Biskut M&M Red Velvet Anti Gagal untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Biskut M&M Red Velvet yang enak seharusnya mempunyai aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Biskut M&M Red Velvet, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan Biskut M&M Red Velvet enak di mana pun anda berada, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat menjadi suguhan spesial. Next merupakan gambar mengenai Biskut M&M Red Velvet yang bisa sobat jadikan inspirasi.
Di bawah ini ada beberapa cara mudah dan praktis yang dapat diterapkan untuk mengolah Biskut M&M Red Velvet yang siap dikreasikan. Anda bisa menyiapkan Biskut M&M Red Velvet memakai 16 bahan dan 5 tahap pembuatan. Berikut ini langkah-langkah untuk membuat hidangannya.
Selamat Menjamu Selera!😊
Bahan-bahan dan bumbu yang digunakan untuk pembuatan Biskut M&M Red Velvet:
- 100 gm Mentega (Saya guna jenama Anchor Salted Butter)
- 20 gm Lemak sayuran
- 150 gm Gula kastor
- 1 biji Telur
- 1/2 sudu teh Esen vanila
- 50 gm Keju krim
- 20 gm Serbuk Cornflakes
- 20 gm Serbuk Oat
- 5 gm Serbuk coklat (Saya guna Bensdrop)
- 20 gm Tepung jagung
- 200 gm Tepung serbaguna
- 1/4 sudu teh Serbuk pewarna ceri merah (boleh dikurangkan kalau tak nak terlalu merah)
- 20 gm Serbuk susu
- Secubit Garam
- 1/2 sudu teh Cuka
- Secukup rasa Coklat M&M
Langkah-langkah membuat Biskut M&M Red Velvet
- Siapkan loyang biskut yang telah disapu mentega/marjerin
- Adunkan mentega + lemak sayuran + gula kastor + esen vanila sehingga kembang. Kemudian masukkan telur dan pukul hingga sebati.
- Masukkan krim keju + cuka, kacau hingga sebati. Ayak semua bahan kering, tepung serbaguna + soda bikarbonat + garam + tepung jagung + serbuk susu + serbuk coklat + serbuk Cornflakes + serbuk Oat. Kemudian masukkan ke dalam adunan kacau hingga sebati dan tidak melekit
- Bentukkan adunan menjadi bulat kemudian ratakan sedikit, susun di dalam loyang. Ulang sehingga selesai. Letakkan 2 biji coklat M&M di atas adunan.
- Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan terlebih dahulu, bakar biskut dengan suhu 180 celcius untuk lebih kurang 20 minit.
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Biskut M&M Red Velvet yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang menarik untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide untuk berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!