'/> Resep Puding Biskut Kastard Anti Gagal - Ragam Resepi

Resep Puding Biskut Kastard Anti Gagal

Puding Biskut Kastard

Sedang mencari inspirasi Bagaimana Membuat Puding Biskut Kastard yang Enak Banget yang unik?, Resep Puding Biskut Kastard Anti Gagal memang sekarang ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita mungkin salah satunya kalian. paara ibu-ibu muda memang sudah terbiasa menggunakan internet di gadget untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan ide. Dipostingan Kali ini saya akan berbagi langkah-langkah cara memasak Langkah Mudah untuk Membuat Puding Biskut Kastard Anti Gagal untuk membuatnya memang susah-susah gampang. Jika keliru mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan justru cenderung tidak enak. Padahal Puding Biskut Kastard yang enak seharusnya punya aroma dan rasa yang bisa memancing selera kita.

Banyak hal yang sedikit banyak mempengaruhi kualitas rasa dari Puding Biskut Kastard, pertama dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, sampai cara mengolah dan menyajikannya. Tidak usah pusing jika hendak menyiapkan Puding Biskut Kastard enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini dapat jadi suguhan spesial. Seterusnya merupakan gambar mengenai Puding Biskut Kastard yang bisa kalian jadikan ide.

Nah, kali ini kita coba, yuk, kreasikan Puding Biskut Kastard sendiri di rumah. Tetap berbahan yang sederhana, sajian ini dapat memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda bisa menyiapkan Puding Biskut Kastard menggunakan 9 bahan dan 7 langkah pembuatan. Berikut ini cara dalam menyiapkan hidangannya.

#susumanis #goldenapron2020 #bonus5 Alhamdulillah bonus kali ini sangat mudah. Temanya guna susu manis sahaja. Memang boleh buat bermacam-macam menu. Walaupun temanya mudah tapi buntu jugak nak buat apa. Hihihihi.. Tengok dalam balang ada baki biskut cracker hup seng dan ada juga serbuk agar-agar yang baru beli minggu lepas, so saya buatlah menu Puding Biskut Kastard ni. Suka rasa lemak biskut hup seng ni kalau buat puding. Selamat mencuba.

Baca Juga

Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan Puding Biskut Kastard:

  1. 1 paket serbuk agar-agar
  2. 900 ml air
  3. 1 1/2 cawan gula
  4. 1 cawan tepung kastard
  5. 1/3 cawan susu pekat manis
  6. 1 tin susu cair
  7. 3 sudu milo
  8. 3 sudu air panas
  9. 5-6 keping biskut cracker hup seng

Langkah-langkah untuk membuat Puding Biskut Kastard

  1. Satukan gula, air dan serbuk agar-agar ke dalam periuk. Masak hingga mendidih.
  2. Di dalam bekas lain, campurkan tepung kastard, susu pekat manis dan susu cair. Kacau sebati hingga tepung kastard larut.
  3. Kemudian, masukkan campuran tepung kastard bersama susu tadi ke dalam periuk agar-agar yang sedang mendidih. Gunakan api yang sederhana. Kacau sebati dan kacau hingga mendidih semula.
  4. Setelah itu, masukkan biskut cracker dan kacau hingga pekat.
  5. Setelah siap, bahagikan adunan kepada dua bahagian. Satu bahagian di masukkan campuran milo bersama air panas. Kacau hingga sebati dengan adunan puding.
  6. Kemudian, boleh mula melapis adunan. Ketepikan, apabila sudah sejuk bolehlah disimpan di dalam peti ais.
  7. Sedia dinikmati sejuk-sejuk.

Terima kasih telah menggunakan resep yang kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan Puding Biskut Kastard yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang lezat untuk keluarga/teman ataupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Semoga bermanfaat dan selamat mencoba!

Anda mungkin menyukai siaran ini

Link copied to clipboard.