Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip, Bikin Ngiler
Lagi mencari ide Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang Lezat Sekali yang unik?, Langkah Mudah untuk Membuat DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang Sempurna memang akhir-akhir ini sedang banyak dicari oleh sebagian orang disekitar kita mungkin salah satunya kamu. paara ibu-ibu muda memang telah terbiasa menggunakan internet di HP untuk melihat informasi gambar untuk dijadikan contoh. nah kali ini saya akan sharing langkah-langkah cara menyajikan Resep DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang Menggugah Selera untuk membuatnya memang tidak susah dan tidak juga mudah. Kalau salah mengolah maka hasilnya tidak akan memuaskan dan bahkan tidak sedap. Padahal DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang enak selayaknya punya aroma dan rasa yang mampu memancing selera kita.
Ada beberapa hal yang sedikit banyak berpengaruh terhadap kualitas rasa dari DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip, mulai dari jenis bahan, lalu pemilihan bahan segar, hingga cara membuat dan menghidangkannya. Tidak usah pusing kalau ingin menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip enak di rumah, karena asal sudah tahu triknya maka hidangan ini bisa menjadi sajian spesial. Selanjutnya adalah gambar tentang DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang bisa Anda jadikan contoh.
Adapun jumlah porsi yang bisa dihidangkan untuk membuat DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip adalah 6 Toples. Jadi pastikan porsi ini cukup untuk dihidangkan untuk anda sendiri maupun keluarga tersayang.
Untuk tambahan, waktu yang diperlukan dalam memasak DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip diperkirakan sekitar 5 Jam.
Baca Juga
Nah, kali ini kita coba, yuk, ciptakan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip sendiri di rumah. Tetap dengan bahan sederhana, hidangan ini bisa memberi manfaat untuk membantu menjaga kesehatan tubuhmu sekeluarga. Anda dapat membuat DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip menggunakan 19 bahan dan 9 langkah pembuatan. Berikut ini cara untuk menyiapkan hidangannya.
Selamat Menjamu Selera!😊
Bahan-bahan dan bumbu yang diperlukan untuk menyiapkan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip:
- 👉Bahan A :
- 280 gm Mentega (Unsalted Anchor Butter)
- 220 gm Gula merah lembut
- 100 gm Gula kastor
- 2 biji Telur
- 2 sudu teh Esen vanila
- 👉Bahan B :
- 320 gm Tepung serbaguna/Red Roses Flour
- 25 gm BENSDORP Serbuk koko
- 25 gm HERSHEY'S Serbuk koko
- 6 gm Soda bikarbonat
- 3 gm Garam
- 50 gm Serbuk OATS
- 50 gm Serbuk CORNFLAKES
- 👉Bahan C :
- 150 gm HERSHEY'S Cip Coklat Susu
- 150 gm Hershey's cip coklat separa manis
- 50 gm Badam cincang
- 50 gm Kepingan badam
Langkah-langkah membuat DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip
- Sediakan bahan-bahan
- Ayak semua bahan B menjadi satu
- Adunkan pada kelajuan rendah sehingga lembut, mentega, gula merah, dan gula kastor
- Masukkan telur satu demi satu dan esen vanilla pukul untuk seketika sehingga bercampur rata
- Masukkan bahan kering yang telah diayak, secara berperingkat dan kacau dengan spatula sehingga bercampur rata (bila perlu, adun dengan pengadun untuk seketika sehingga bercampur rata)
- Masukkan bahan C, kacau rata dengan spatula, bungkuskan dengan pembalut plastik (saya asingkan menjadi 3), kemudian simpankan di dalam peti sejuk selama 3 jam, keluarkan dan potongkan 1 bungkus menjadi 4 bahagian
- Ambilkan 1 bahagian adunan, sudukan adunan sebanyak 1 sudu kecil/ikut rasa, susunkan di atas loyang yang telah dialas dengan kertas minyak, dijarakkan dan tekan sedikit dengan jari, letakkan cip coklat di atasnya. Panaskan ketuhar, bakar biskut selama 15 minit pada suhu 160 darjah Celsius (sesuaikan ikut ketuhar masing-masing). Keluarkan dan biarkan biskut untuk sejuk
- Sedap, rangup, wangi, dan coklat betul rasanya 🤤🤤🤤
- Selamat mencuba dan semoga berjaya.😘😘😘
Terima kasih telah membaca resep yang tim kami tampilkan di sini. Besar harapan kami, olahan DOUBLE HERSHEY'S Biskut Badam Coklat Cip yang mudah di atas dapat membantu Anda menyiapkan hidangan yang sedap untuk keluarga/teman maupun menjadi ide dalam berjualan makanan. Selamat mencoba!